Spolnost je dio života i daje mu ljepotu i užitak. Spolnost mora postati izvor sreće, zdravlja, ljepote i dugovječnosti. Na osnovu iskustava Daoisti su stvorili potpuni sistem metoda i tehnika, koje su nazvali DAO spolnosti. Njihova namjera je dignuti samoiscjeljivanje na višu razinu, sa tim, da cijelo tijelo napune sa energijom. Već sa rođenjem imamo visoku razinu energije, koju daoisti zovu JING energija. Ženama je potrebna za proizvodnju jajašca i hormona i za uzdržavanje aktivnog spolnog života. Pored toga se energija ČI pretvara u životnu energiju, koja je potrebna za djelovanje unutarnjih organa. Sa obnavljanjem energije JING doprinosi ka zdravijem i produženom životu. Seksualna ili kreativna energija je jedina energija u našem tijelu, koju možemo udvostručiti ili još više potencirati. Sa time dobijemo dodatnu snagu sa kojom obnavljamo izgubljenu osnovnu energiju, posebno ako se naučimo kako ju zadržati u tijelu. Tako prikupljenu energiju, koju pretvaramo u ČI, možemo poslije pretvarati u ŠEN – duhovnu energiju.
Cilj radionice je, da se najprije oslobodimo predrasuda, pogrešnih uvjerenja i uzoraka, koji nas ograničavaju i onemogućavaju, da bi na potpuno zaživjeli kao spolno i seksualno biće. Sve to je preduslov za našu kreativnost i buđenje naših potencijala, koji još nisu probuđeni.
Radionica se temelji na praktičnim taoističnih vježbama kao što je disanje sa jajnicima, masaža grudi, aktivacija maternice, vježbanje male i velike orbite. Posebno ćemo raditi po sklopovima od prve do sedme čakre. Postepeno ćemo osvijestiti i pročistiti blokade i destruktivne uzorke na pojedinim čakrama, kao bi mogla spolna energija proteći u više – duhovne centre. Radionica je primjerena za žene od 18. godine pa sve do zrelih godina. U grupi ćemo se međusobno podupirati i ostvaritit ćemo sigurni prostor u kojem ćemo biti sve jednake.

slika4Voditeljica radionice je Alenka Zajc, terapeut karmičke dijagnostike i regresoterapeut. Kroz svoju terapeutsku praksu se duže vremena bavi proučavanjem energija kroz individualne terapije i vođenjem radionica.


Cijena radionice je 130 eur.

Radionica je na slovenskom jeziku.