Danas možemo sa sigurnošću reći kako naša pozitivna emocija, kao ljubav, radost i stanje užitka, otvara mogućnosti i djeluje blagotvorno.

Polje mira i radosti kojim zračimo djeluje na sve oko nas i vrlo je kreativno. Možemo divno stvarati i kreirati događaje. Visoka intuicija koja nadzire događaje i ostvaruje želje, naš je cilj.

Glazba je čudo! Dano ljudima da se vraćaju sebi, toliko plemenita da nas  mora uvjeriti u postojanje onog najvišeg, apsolutnog.

Tijelo se mora pokrenuti da bi emocija bila sretna. Tome služi pjevanje koje pokreće mišiće i tkiva u koordinaciji fizikalnih procesa : disanje, fonacija, rezonancija i artikulacija. Radit ćemo vokalne vježbe za otvaranje glasa abdominalnim disanjem uz klavijaturu. Korisno za predavače, profesore, glumce,  ali i za one kojima je oduvijek bila želja pjevati, a nisu imali hrabrosti.

Vokalno-vibracijsko pjevanje otvara peti energetskih centara svijesti po Vedskoj medicini koji je odgovoran za dobru komunikaciju, da možemo lakše iskomunicirati što nam je na srcu, za kreativnost i pozornije slušanje drugog. Pjevanje djeluje na štitnjaču i hormone, rad srca i dišni sustav, unosi više kisika u tijelo. Jednostavno čini nas sretnima i povezanima sa drugim dušama!

Svi su dobro došli bez obzira na znanje. Radionica razvija sluh, jača interes za muziku i jača intenzitet doživljaja. Prekrasne vježbe vizualizacije i meditacije iz GIM ( Guided imagery music), glazbenoterapijskog programa znanstveno priznatog jer ima zdravstveni benefit.

20191018_114112_HDR-1

 

Gordana Šolajić je profesor glazbene kulture ( Master of Art) i educirani glazbeni terapeut. Svoje obrazovanje stekla je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Radi u umjetničkoj plesnoj školi u Zagrebu kao nastavnik ritmike i glazbe. Usavršavala se u solo pjevanju i zborskoj glazbi. Radi kao glazbeni terapeut u udruzi PINK. Održala je niz predavanja i radionica iz glazbene terapije te sudjelovala na znanstvenom skupu glazba i mozak.