20151003_151150_HDRPrvi del delavnice je namenjen spoznavanju večrazsežnostnega prostora na otoku Ižu. Navezuje se na delo Marka Pogačnika in na delavnice, ki jih je na otoku vodil v preteklih letih.

 

S pomočjo različnih vaj dojemanja  bomo navezovali stik z bitji narave, ki nas obkrožajo, ter z elementarno zavestjo dreves, kamnov in morja, s katero nas nagovarja iška morska krajina.

 

Na ta način bomo spoznavali različne razsežnosti Zemljine zavesti in pridobili dragocene izkušnje, ki si jih bomo podelili med seboj. Tako se bo oblikoval širši pogled na celoto posameznih izkušenj, ki nastajajo v dragocenem dialogu med človekom in zavestjo narave.

 

V času delavnice bomo obiskali tudi nekaj zanimivih krajev v okolici Velega Iža.IMG_4041

Drugi del delavnice bo namenjen oblikovanju kozmogramov in učenju klesanja v kamen.

Marko Pogačnik je razvil poseben jezik kozmogramov, ki omogoča komunikacijo z različnimi vidiki zemljine zavesti. Oblike kozmogramov so konkavno izklesane v kamen, tako da lovijo sončno in lunino svetlobo ter na ta način oddajajo svetlobno sporočilo v prostor.

 

 

Na dVeli IŽ - Pogačnik radionica jesen 2015 (20)elavnici se bomo učili klesanja kozmogramov na manjših kamnih, že postavljen geopunkturni krog na Ižu pa nam bo v pomoč k lažjemu razumevanju oblikovanja kozmogramov in vloge svetlobe v izklesanih kozmogramih.

Predznanje klesanja ni potrebno, na delavnici udeleženci dobijo orodje v izposojo in kamen, na katerem bodo klesali.

 

 

 

voditeljiMaša Kovač in Gregor Matos sta člana skupine za umetnost VITAAA in vrsto let sodelavca Marka Pogačnika. Kot asistenta že več let sodelujeta pri izvajanju programa Šole ustvarjalnega bivanja z zemljo in njenimi bitji (poznano tudi kot Šola geomantije). Aktivno sta sodelovala pri različnih projektih, delavnicah in postavitvah geopunkturnih krogov v Sloveniji (Ljubljana, Trebnje, Sevnica, Vogršček, Maribor, Šešče), Bosni (Visoko) ter na Hrvaškem (Iž). Od leta 2017  sodelujeta z Markom Pogačnikom tudi pri izvajanju delavnic na Ižu.

 

 

Cena delavnice: 150 evrov