FB_IMG_1580030372991

 

Autentičnost = sloboda

 

Ponašati se autentično oslobađa, nadahnjuje, osnažuje. Biti autentičan/autentična znači s punim poštovanjem prema drugima dozvoliti svojim emocijama, mišljenjima i vrijednostima da budu izraženi i prihvatiti ih bez osuđivanja. To znači punim plućima živjeti vlastiti život bez osuđivanja i krivnje. Bez pridavanja vrijednosti mišljenjima drugih o tvojem životu. Kada dobro centrirani u sebi živimo na autentičan način ljubav je naše permanentno stanje.

 

Holistički ljetni seminar je program stvoren iz ljubavi prema otoku, moru, dupinima, jogi, ajurvedi, znatiželji i istraživanju funkcioniranja ljudskog bića na svim razinama, ljudskih odnosa i prirodnih procesa. Ciljevi seminara su:  ostvariti prisutnost danog trenutka opustiti se, uživati punim plućima u novim iskustvima i spoznajama. Koračajući ovim stepenicama dolazimo sve bliže vlastitoj autentičnosti, vlastitoj sreći.

 

Zašto ovaj program?

Spoj čarobne energije otoka Iža, mora i njegovih stanovnika sa učenjima i holističkim pristupom i praksom stvara se sigurno i toplo okruženje. U takvom okruženju čovjek postaje opušten, nadahnut, osvježen, ispunjen i najviše povezan sa samim sobom. Ova povezanost liječi: omogućuje mirniji um, jasniji i snažniji intelekt i otvorenost intuicije. Seminar će u vama probuditi disciplinu i želju za zdravijim, sretnijim, ispunjenijim i kvalitetnijim životom, a dobit ćete i smjernice kako da ravnotežu održite i nakon seminara. Otvoreno i osvježeno stanje uma nastaviti će Vas inspirirati još dugo.

 

Kada?

Prvi tjedan kolovoza 2020. (1.-8.8.2020) kada će nas u našim procesima poduprijeti i snažna energija punog mjeseca u Vodenjaku. Vodenjakova energija je energija slobode, avantura, dubokih promišljanja i potrage za apsolutnom istinom.

 

Gdje?

Jutarnju praksu i popodnevnu meditaciju izvoditi ćemo na terasi hotela Korinjak, a ostale aktivnosti prema spontanom dogovoru. Smješteni ćete biti u vegetarijanskom hotelu i kampu Korinjak na otoku Ižu, koji je okružen mirisnom borovom šumicom tik uz kristalno bistro more. S najboljim intuitivnim kuharima koji svojim jelima olakšavaju sve transformacije kroz koje prolazimo.

 

 

Program:

Radimo asane, vježbe disanja, meditaciju, šetnje i istraživanja uma i tijela na nježan način ispitujući vlastite granice.

Uz holističku poduku temeljenu na tradicionalnom himalajskom učenju prenošenom direktno s učitelja na učenika, iz generacije u generaciju, imat ćete priliku stupiti u kontakt s prirodom koja nadahnjuje i bićima koja garantirano otvaraju vaše srce za bezuvjetnu ljubav; s dupinima.

 

Uobičajeni dan:

06.00-06.30 meditacija

06.30-08.30 asane

08.30-09.00 vježbe disanja i meditacija

09.00 doručak

Slobodno vrijeme za uživanje u blagodatima otoka i mora

(kupanje, odmaranje, šetnja, mogućnost iznajmljivanja SUP-a, kajaka, masaža, gong kupka…)

17.30-18.00 meditacija

18.00 večera

19.30-21.00 večernji program: druženje/radionica/predavanje

 

IMG-20200124-WA0007

 

Cijena: 1100 kn /150 eur

*za prijave do 15.4. 900 kn / 125 eur

 

 

Cijena uključuje:

6 x vođeni jutarnji program uz asistenciju: asane, pranayama, meditacija

6 x popodnevna meditacija

6 x večernji program: diskusije, radionice, predavanja

1 x istraživački izlet opažanja dupina

1 x izlet brodićem na nenaseljeni otočić Rutnjak

vođene šetnje do vrha otoka uz izlazak/zalazak sunca

individualne konzultacije po potrebi

asistencija s rezervacijom smještaja u hotelu/kampu Korinjak i organizacijom putovanja

 

Posebno mi je drago što ću s vama moći podijeliti iskustvo promatranja divljih dupina u njihovom prirodnom staništu!

Jedno jutro  provest ćemo na brodici u potrazi za dupinima. U našem edukacijsko-istraživačkom pohodu, pridržavamo se smjernica ponašanja koje nam omogućuju da ih promatramo bez uznemiravanja.

Dupini su izuzetno inteligentna bića sposobna za emitiranje frekvencija koje iscjeljujuće djeluju na ljudski organizam.

 

 

IMG-20200124-WA0003O voditeljici:

Ana Mikac, rođena u Varaždinu, posvetila je školovanje učenju o moru i morskim sisavcima, prvenstveno kitovima i dupinima. Nakon istraživačkog rada s dupinima u Zadarskom akvatoriju, taj istraživački put odveo ju je na Šri lanku gdje je imala prilike doživjeti susret s plavetnim kitovima i jatom od više stotina dupina. Tamo se susrela po prvi puta i s jogom i ajurvedom što je korak po korak promijenilo njen životni put. U Nizozemskoj je završila trogodišnju holističku edukaciju za učitelja joge, a slobodno je vrijeme posvećivala učenju ajurvede i prehrane.

Nakon raznih iskustava u inozemstvu, odlučila je vratiti se korijenima i sada živi i radi na području Varaždina, Hrvatske i Europe održavajući razne edukacije i radionice vezane uz holistički pristup zdravom životu. Povremeno vodi istraživačke izlete promatranja dupina koji otvaraju i pune ljudska srca bezuvjetnom ljubavlju.

Za više informacija i prijave slobodno me kontaktirate na:

Ana Mikac +385953886048

Facebook: @Anaturacentar

E-mail: anatura469@gmail.com