ŠTO JE GONG ZVUČNA KUPKA?

Gong kupka je duboki zvučni iscjeljujući događaj (60 min.), djeluje poput malih ispražnjena od gravitacije i materijalnog svijeta. Rezultat zvučne kupke je pomlađivanje ljudskog duha i regeneracija fizičkog tijela. Kada je fizičko tijelo u punom zdravlju, tada ima holističku rezonanciju. Mišići, organi, žlijezde imaju dobar ton. Nakon gonganja nastupa rezonirajući mir u kojem jedan glas unutarnje tišine postaje naše istinsko ja.

Tijekom zvučne kupke dolazi do smirivanja moždanih valova. Svaki naš dio, od stanice preko organa do cijelog tijela, ima vlastitu rezonantnu frekvenciju na kojoj vibrira. Kad naše stanice i svaki dio našeg tijela funkcioniraju u svom pravom rezonantnom stanju, tada smo zdravi.

 

KAKO IZGLEDA GONG ZVUČNA KUPKA ?

Gong zvučna kupka je oblik meditacije u ležećem položaju. Na Vama je samo da se opustite na udobnim spužvama i prepustite holističkom zvuku Gongova, tibetanskih i kristalnih zdjela te drugih rezonantnih instrumenata.

Osoba ima osjećaj, kako holistički zvuk i vibracije gongova, kad prolaze tijelom poput ogromnih tsunami zvučnih valova, odnose strahove, energetske blokade, a traume i bolesti se ublažavaju, brišu … U tijelo se ulijeva samopouzdanje, mir i univerzalna ljubav.

U gong zvučnoj kupki mogu učestvovati svi, nebitno o godinama, jeziku, religiji, boji kože ili bilo kojim spoznajama o gongu.

 

KAKO DJELUJE I KAKO SE OSJEĆAMO NAKON GONG ZVUČNE KUPKE ?

Tijekom gong kupke-meditacije, umiruje se um i regeneriraju stanice tijela. Osjećamo kao da smo spavali nekoliko sati. Gong svojim zvukom – vibracijom probija tjelesne i duševne blokade, obnavlja stanice tijela, smiruje, pročišćava i harmonizira osjećaje, pomaže suočavanju sa životnim izazovima, povećava radost i samopouzdanje, oslobađa od stresa i strahova, ublažava i preobražava stanja bolesti, pročišćava prostore od negativnih energija i identiteta. Događa se da zvuk gonga ne samo slušamo, već ga i osjećamo unutar tijela: on dodiruje našu kožu, mišiće, kosti i tekućine u tijelu, svaki organ i čulo, svaki atom našeg bića i našeg postojanja. Usporava moždane valove i vodi nas u stanje svjesnog sanjanja. Dakle, osjećati ćete se odmorno, opušteno i sretno …

 

O SVIRAČU GONGA

Postoji priča da nitko ne može učiti sviranje gonga. Samo gong sam može učiti. Misliš da sviraš , ali ustvari gong svira tebe.“ Don Conreaux

20190530_195654

Milena Markovska, certificirana je holistička zvukoterapeutkinja iz Splita- Gong majstorica, učenica međunarodnog Gong majstora Dona Conreauxa (International Center for Holistic Resonance,NY,USA), kojeg susreće 2004.god. upravo na Velom Ižu u hotelu Korinjak. Od tada i započinje učenje i istraživanja na području korištenja gongova i tibetanskih zdjela u zvukoterapiji i njihovog učinka na stvaranje harmonije u svakodnevnom životu.

 

Godinama je dio programa ODMORA ZA DUŠU, hotela KORINJAK Veli  Iž ,gdje svakodnevno izvodi Gong kupke, individualne zvučne masaže i tretmane tibetanskim zdjelama i gongovima. Voditeljica je tjednih seminara Zvukom do cjelovitog zdravlja.

Posjeduje ” Certificate of Achievement Gong Master Training”  Grand Gong Master-a Dona Conreauxa.

 

Za sve koje zvukovi Gongova, tibetanskih i kristalnih zdjela očaraju i žele se okušati i probati i sami zasvirati na tim božanskim instrumentima, gđa Milena omogućuje EDUKACIJU korištenja tibetanskih zdjela i gongova, individualno i svakodnevno kroz cijelu sezonu.