SD-gold-LOGO-on-1-line-transparent-background

Shakti Dance®-  Joga Plesa TAMO, GDJE SI TI DOISTA TI  sa Natašom Siri Amrit

 / 22. -27. 08. 2020 / 09.30 -12.30 / ( dolazak i predstavljanje 21.08.2020)

SHAKTI je energija, u svemu i svuda. Shakti Dance graciozna je jogijska praksa, koja kroz ples i svjesno disanje budi suptilne tokove, ljubav, divlju i suptilnu prirodu u nama. Kroz ples oslobađamo i utjelovljujemo svoj duh, izražavamo svoju božansko narav. Dovoljno je samo Biti. Ta božanska ljubav jedinstva legendarni je brak božanstava stara koliko i vrijeme. Oduvijek je bio brak između univerzalne mudrosti i čiste energije, reda i kaosa, tijela i uma, duha i duše.

Taj suptilni spoj naša je suština, ples koji donosi mir, otvara srce ljubavi, daje snagu svijesti, razumijevanja, jasnoće na putu koji širi krila našoj zračećoj suštini. “Ne tražite datum ovog vjenčanja, jer može se dogoditi u bilo koje vrijeme, najsretnijima se događa svaki dan, jer ste tamo, gdje ste stvarno Vi.”

Shakti Dance® je Yoga of Dance, oblik svjesnog i posvećenog plesa u kojem se različiti plesni stilovi, pokreti i ritmovi miješaju kao jogijsko sredstvo podržano dahom, fokusom i protokom energije. Radi se o originalnoj metodičkoj jogijskoj vježbi, koju je kreirala Sara Avtar Olivier iz Velike Britanije. Sastoji se od kombinacije 8 faza koje uključuju implementiranu unutrašnjost jogičke filozofije i Kundalini joga prakse, kako je podučavao Yogi Bhajan. Ono isprepliće dah, pokret i budnost, što proširuje našu svijest i spaja nas s našom suštinom Bića.

Shakti Dance sistematski pristup vježbanju budi i utjelovljuje organska načela skladnog kretanja, što stvara skladan tijek Prane u našem umu i tijelu. Stoga može probuditi “Kreativni Shakti tok”, koji daje osjećaj svježine, buđenja i ispunjenosti.

U obliku, Shakti Dance® je harmoničan tok  Asan, kretanje u pokretu (Shakti istezanje), ritmičko disanje, energetske plesne vježbe (kratke plesne fraze u prostoru), slobodan ples i plesne improvizacije, opuštanje, meditacija u pokretu uz glazbu (nebeska komunikacija i mantrička koreografija) i meditacija u mirovanju.

U esenciji  Shakti Dance® je praksa koja njeguje slobodno, organsko i kreativno izražavanje našeg Bića kroz ples. Nježno masira, oslobađa blokade tijela i uma, oslobađa stres – i otvara nas zvučnijem, ljubavnom mirnom i probuđenom toku života.

Svrha radionice:

– Usklađivanje energetskog, mentalnog i fizičkog tijela

– Usklađivanje Vayusa (suptilni vjetrovi) u tijelu

– Usklađivanje živčanog sustava

– Vježbe za otvaranje energetskih tokova – meridijana

– Ples s pažnjom na dah i jasnoću geometrije tijela

– Shiva -Shakti ples između reda i kaosa

– Shakti spontanost, razigranost i nepredvidivost

– Opuštanje

– Meditacija u pokretu

– Meditacija u mirovanju

 

Nataša Siri Amrit – plesačica, koreografkinja, učiteljica suvremenog plesa, Shakti Dancea i Kundalini joge

siri amritPles kao umjetnička forma obuhvaća njezin život i karijeru. Školovala se na Flamanskoj plesnoj akademiji u Bruggeu u Belgiji. Diplomirala je na Slovenskoj plesnoj akademiji. Autorica je mnogih plesnih predstava, priredila je bezbroj koreografija i koautorica je drugih kreativnih projekata s glazbenicima, glumcima, fotografima i modnim dizajnerima. Posljednjih 30 godina podučava na polju suvremenog plesa za sve generacije. Više od desetljeća vježbanje, podučavanje i dijeljenje znanja iz joge plesa – Shakti Dancea i Kundalini joge daje joj još više osjećaja mira, radosti i snage na svom životnom putu.

Vjeruje u snagu kreativnog potencijala koji nudi ples, koji se čini nadopunjujući u radu s djecom, adolescentima, odraslima i osobama s posebnim potrebama. Predaje u Umjetničkoj školi za suvremeni ples u Ljubljani, umjetnički je voditelj Studija za suvremeni ples Intakt u Ljubljana. Kao učiteljica Shakti Dancea redovno održava radionice u Sloveniji i inozemstvu. Bila je i počašćena, da kao suradnica sa Sarom Avtar održi radionice na Shakti Dance Teacher Trainingu Level 2 u Galleseu – Italija 2016. Za Shakti Dance plesnu akademiju priprema Didaktički video na temu Boginje Lakshmi (objavljena u siječnju 2020.), snimljen u Maheswaru, Indija.

 

Cijena 6-dnevne radionice: 125 €.

 

Za prijavu obratite se izravno Hotelu Korinjak. Za sva dodatna pitanja koja se odnose na Shakti Dance pišite na e-mail: intaktlj@gmail.com

 

SHAKTI DANCE sa Natašom Siri Amrit http://www.intakt.si/shakti-dance.html

SHAKTI DANCE ACADEMY https://www.shaktidanceacademy.com/