SD-gold-LOGO-on-1-line-transparent-backgroundDelavnica Joge Plesa – Shakti Dance® TAM, KJER SI TI, ZARES TI

z Natašo Siri Amrit

 /22. -27. 08. 2020/ 09.30 -12.30 / ( dolazak i predstavljenje 21.08.2020)

SHAKTI je energija, v vsem in vsepovsod. Joga Plesa – Shakti Dance je miline polna jogijska praksa, ki v nas skozi ples in zavesten odnos dih-gib prebuja subtilne tokove,  ljubečo, divjo in subtilno naravo v nas. Skozi ples osvobajamo in utelešamo svojega duha. Dovilomo si Biti.  Ta božanska ljubezen enosti je legendarna poroka božanstev stara kot čas. Že od nekdaj je bila to poroka med univerzalno modrostjo in čisto energijo, redom in kaosom, telesom in umom, duhom in dušo.

Ta pretanjena združitev je naše bistvo, ples, ki prinaša mir, odpira srce, da lahko ljubi, daje moč zavedanja, razumevanje, jasnost na poti, ki razpira krila našemu sijočemu bistvu. »Ne išči datuma te poroke, ker se lahko zgodi kadarkoli, najsrečnejšim se zgodi vsak dan, ker je tam kjer si ti zares ti.«

 

Shakti Dance® je Joga plesa, oblika zavestnega in predanega plesa v katerem se prepletajo različni plesni stili, gibi in ritmi kot jogijsko orodje podprto z dihom, fokusom in energetskim tokom. Je originalna metodična Jogijska vadba, ki jo je ustvarila Sara Avtar Olivier iz Velike Britanije. Sestavljen je iz kombinacije 8 faz, ki vsebujejo implementirano notranjost Jogiske Filozofije in prakse Kundalini Joge, kot jo je učil Jogi Bhajan. Prepleta dih, gib in čuječnost, ki širi našo zavest in nas skozi ples zliva z našo esenco Biti.
Sistematičen pristop vadbe Shakti Dancea prebuja in uteleša organske principe harmoničnega gibanja, ki ustvarja harmoničen pretok Prane v našem umu in telesu. Zato lahko prebuja »Ustvarjalen Shakti tok«, ki daje občutek svežine, prebujenosti in izpolnjenosti.

 

V Formi je Shakti Dance® harmoničen tok Asan v gibanju (Shakti raztezanje), Ritmično Dihanje, Energetske Plesne Vaje (kratke plesne fraze v prostoru ), Prosti ples in plesna improvizacija, Sprostitev,  Meditacija v gibanju na glasbo (Celestialna Comunikacija & Mantrična Koreografija) in Meditacija v mirovanju.

 

V Esenci je Shakti Dance® praksa, ki skozi ples kultivira  svoboden, organski in ustvrajalen izraz naše Biti. Nežno masira, osvobaja telo in um blokad, sprošča stres  – in nas odpira k bolj čuječem, ljubečem umirjenem in prebujenem toku življenja.

 

Namen delavnic:

  • Poravnava energetskega, mentalnega in fizičnega telesa
  • Poravnava Vetrov v telesu
  • Poravnava živčnega sistema
  • Vaje za odpiranje energetskih tokov – meridijanov
  • Plesne fraze s pozornostjo na dihu in jasnostjo geometrije telesa
  • Shiva -Shakti ples med redom in kaosom
  • Spontanost, igrivost in nepredvidljivost Shakti
  • Sprostitev
  • Meditacija v gibanju
  • Meditacija v mirovanju

 

 

siri-amrit_foto-sasa-krusnik Nataša Siri Amrit – plesalka, koreografinja, pedagoginja, učiteljica Shakti Dancea in Kundalini Joge

“Rodila sem se kot duša, ki želi plesati, da bi se spoznala, učila, veselila, preobražala in intuitivno razumela izkušnje v življenju. Sedaj vem, da sem se od nekdaj v svoji naravi s plesom peljala v meditacijo. Zato mi je kot plesalki, koreografinji in učiteljici plesa Shakti Dance toliko bolj presenetljivo odprl nova obzorja. Shakti Dance je joga plesa, ki pri urah navdihne in nagovori našo najglobjo esenco v trenutku, nagovori čutenje, sprejemanje in spoštovanje sebe, odpira nove poti in s tem celi ter nam daje krila in energijo zavesti na naši resnični poti skozi življenje.”

Ples kot umetnost je njena  življenska in poklicna pot. Izobraževala se je na Flamski plesni akademiji v Bruggu (Belgija),  diplomirala na Slovenski plesni akademiji.

foto: Saša Krušnik

Z odkritjem  Shakti Dancea je združila svoji dve najmočnejši izrazni noti sebstva, ples in jogo v eno in pred leti postala učiteljica Shakti dancea -joge plesa. Verjame v moč ustvarjalnega potenciala skozi ples, zato dela z otroki, mladostniki, odraslimi in z osebami z motnjo v duševnem razvoju.  Za izredne dosežke na področju plesa je leta 2011 prejela nagrado JSKD: » plaketa Mete Vidmar«. Je učiteljica sodobnega plesa na SVŠGUGL – Umetniški gimnaziji za sodobni ples in programski ter umetniški vodja Plesnega Studia Intakt. Shakti Dance poučuje doma in v tujini, pretanjeno ga združuje s sodobnim plesom kar je imela tudi čast deliti na povabilo svoje učiteljice  in stvariteljice Shakit Dancea Sare Avtar, na učiteljskem treningu joge plesa 2. stopnje v 2016 v Italiji in Barceloni 2019. Na povabilo Shakti Dance Akademije trenutno pripravlja Shakti Dance didaktičen video na temo boginje Lakshmi ( predviden izid januarja 2020), posnet v Maheswaru, Indija 2019.

Cena 6 dnevne delavnice: 125€.

Prijavite se direktno v hotel Korinjak, za vsa dodatna vprašanja v zvezi z Jogo Plesa – Shakti Danceom lahko pišite na mail: intaktlj@gmail.com

SHAKTI DANCE z Natašo Siri Amrit http://www.intakt.si/shakti-dance.html

SHAKTI DANCE AKADEMIJA https://www.shaktidanceacademy.com/