20151003_151150_HDRPrvi dio radionice posvećen je istraživanju višedimenzionalnog prostora na otoku Ižu.

On se osvrće na rad Marka Pogačnika i radionice koje je vodio na otoku tijekom godina.

Raznim vježbama percepcije uspostavit ćemo kontakt sa stvorenjima prirode koja nas okružuju, kao i s elementarnom sviješću drveća, kamenja i mora, s kojima nam se iški morski kraj obraća.
Na ovaj način ćemo naučiti o različitim dimenzijama Zemljine svijesti i steći vrijedno iskustvo koje ćemo dijeliti jedni s drugima. Tako će se formirati širi pogled na cjelinu pojedinačnih iskustava koja nastaju u vrijednom dijalogu čovjeka i svijesti prirode.
Tijekom radionice posjetit ćemo i zanimljiva mjesta oko mjesta Veli Iž.

 

 

Drugi dio radionice bit će temeljen na dizajniranju kozmograma i učenju klesanja u kamenu.IMG_4041
Marko Pogačnik razvio je poseban jezik kozmograma koji omogućava komunikaciju s različitim aspektima Zemljine svijesti. Oblici kozmograma konkavno su urezani u kamen, hvatajući sunce i mjesečinu, prenoseći tako svjetlosnu poruku u svemir.

 

 

 

Na radionici ćemo naVeli IŽ - Pogačnik radionica jesen 2015 (20)učiti kako izrezati kozmograme na manjem kamenju, a krug geopunkture koji je već postavljen na Ižu pomoći će nam da razumijemo dizajn kozmograma i ulogu svjetlosti u isklesanim kozmogramima.

 

Poznavanje rezbarenja nije potrebno; na radionici će polaznicima na raspolaganju biti alat i kamen za rezbarenje.

 

 

 

Masa Kovač i Gregor Matos članovi su umjetničke skupine VITAAA i dugi niz godina suradnici Marka Pogačnika.voditelji-1

Kao pomoćnici dugi niz godina sudjelovali su u provedbi programa Škole kreativnog življenja sa Zemljom i njenim stvorenjima (poznatom i kao Geomantics School). Aktivno su sudjelovali u različitim projektima, radionicama i lokacijama geopunkturnih krugova u Sloveniji (Ljubljana, Trebnje, Sevnica, Vogršček, Maribor, Sesce), Bosni (Visoko) i Hrvatskoj (Iž). Od 2017. godine surađuju s Markom Pogačnikom u provođenju radionica na Ižu.

 

Jezik izvođenja radionice: slovenski, hrvatski

Cijena radionice: 150 eura