Hotel Korinjak

Hotel Korinjak pruža vam jedinstven odmor za oporavak fizičkog zdravlja i obnovu duhovnih vrijednosti. Da bi to bilo tako osmislili smo program koji vas vodi od karmičke dijagnostike, rješavanja tegoba od predaka, preko rođenja do sadašnjeg trenutka. Tijekom cijelog ljeta možete se opustiti uz terapeute i masaže.

Energije jedinstvenog polja koje se akumuliraju u orgonskoj komori i piramidi, te uz pomoć ozona i kisika, vaš će se organizam obnoviti i pomladiti na staničnom nivou. Uz to osigurane su svakodnevne yoga vježbe, zvučne kupke, šetnje u prirodi, vožnja brodom na otočić Rutnjak, masaže vrhunskih masera, kupanje u čistom moru te boravak u borovoj šumi koja okružuje hotel. Veliki naglasak također je i na jedinstvenoj, mediteranskoj prehrani bez konzervansa i aditiva, a na bazi sezonskog voća i povrća, maslinovog, lanenog i suncokretovog ulja, uz žitarice i orašaste plodove bez mesa, ribe i jaja.

76Sobe
70Kamp
25Voditelji
20Radionice

Misija:

biti omiljeno utočište svijesnih bića

Vizija:

svakoj osobi koja srcem prepozna Iž vratiti ljubav dvostruko

Otok Iž

Središte otoka, Veli Iž leži u pitomoj uvali na sjeveroistočnoj strani otoka. Gradić još odiše izvornim i tradicionalnim ritmom otočkog života. Maslinarstvo, ribarstvo i pomorstvo najčešći su poslovi kojima se bavi njegovo malobrojno stanovništvo. U središtu mjesta nalazi se obnovljena crkva Sv. Petra, kulturni dom, etnografska zbirka te nekoliko autohtonih konoma i restorana, tri kafića, trgovina te pošta, ambulanta i moderna marina.

Od kulturnih događanja najpoznatija je „Iška fešta“, koja seže još u antička vremena, a upriličuje se svake godine krajem srpnja. Tom prigodom mještani oblače tradicionalne nošnje i izvode stare otočke napjeve i plesove, a središnji događaj ove svečanosti izbor je „iškoga kralja“.

Urbanističko-sociološke studije još će se baviti ovim iškim nasljeđem, stoljećima očuvanim načinom gradnje, stanovanja i društvenog života. Ne tako davno tu ste mogli vidjeti iške lončare kako pripravljaju zemlju za izradu svojih znanih proizvoda kojima su opskrbljivali žitelje od Paga do Visa.