76Sobe
70Kamp
25Voditelji
20Delavnice

Tko smo

Hotel Korinjak se nahaja na močni energetski točki in je prvi hotel na Jadranu, ki je special-iziran za holistične, individualne in skupinske programe za samorazvoj uma, telesa in duše, pod imenom Počitek za dušo. Hotel stoji v zeleni oazi tišine s pogledom na morje, s čimer stremi k zadovoljitvi človeške potrebe po miru, sproščenosti in enostavnosti brez uteži, ki jih nalagata razkošje in glamur. Čeprav se hotel nahaja v središču mesta in ob sami mestni plaži, tukaj ni tipične turistične gneče niti na vrhuncu poletne sezone.

Otok Iž

Mesto Veli Iž, ki je srce otoka, še vedno izžareva izvirni in tradicionalni ritem otoškega življenja. V središču mesta, ki stoji ob mirnem zalivu na severozahodni strani otoka Iža, se nahajajo obnovljena cerkev sv. Petra, kulturni dom, etnografska zbirka ter nekaj avtohtonih gostiln (konob) in restavracij, trije bari, trgovina, pošta, ambulanta in moderna marina.
Med kulturnimi dogodki je najbolj znana “Iška fešta”, ki izvira še iz časa antike, odvija pa se vsako leto konec julija. Ob tej priložnosti domačini oblečejo narodne noše in plešejo ter pojejo stare otoške pesmj in plese. Osrednja svečanost je izbor “Iškega kralja”.
Dandanes je postal izbor "Iške kraljice" eden izmed nepozabnih dogodkov na otoku. Odvija se v božičnem času - takrat se celo mesto prebudi iz mirnega zimskega spanja ter privošči številnim gostom zabavo in veselje. Obiskovalci se lahko odločijo sodelovati v edini nočni smuki na otoku in širše. Noro, kajne?