Hotel Korinjak

Zašto doći u hotel Korinjak na odmor?

Hotel Korinjak pruža vam jedinstven odmor za oporavak fizičkog zdravlja i obnovu duhovnih vrijednosti. Da bi to bilo tako osmislili smo program koji vas vodi od karmičke dijagnostike, rješavanja tegoba od predaka, preko rođenja do sadašnjeg trenutka. Tijekom cijelog ljeta možete se opustiti uz terapeute i masaže.

Energije jedinstvenog polja koje se akumuliraju u orgonskoj komori i piramidi, te uz pomoć ozona i kisika, vaš će se organizam obnoviti i pomladiti na staničnom nivou. Uz to osigurane su svakodnevne yoga vježbe, zvučne kupke, šetnje u prirodi, vožnja brodom na otočić Rutnjak, masaže vrhunskih masera, kupanje u čistom moru te boravak u borovoj šumi koja okružuje hotel. Veliki naglasak također je i na jedinstvenoj, mediteranskoj prehrani bez konzervansa i aditiva, a na bazi sezonskog voća i povrća, maslinovog, lanenog i suncokretovog ulja, uz žitarice i orašaste plodove bez mesa, ribe i jaja.

76Sobe
70Kamp
25Voditelji
20Radionice

Tko smo

1. Hotel i kamp Korinjak
Smješten na snažnoj energetskoj točki, hotel Korinjak prvi je hotel na Jadranu specijaliziran za holističke, individualne i grupne programe osobnog (samo) razvoja uma, tijela i duše, pod nazivom Odmor za dušu. Hotel raspolaže sa 130 ležajeva u 78 novo obnovljenih soba od kojih je većina klimatizirana, s balkonom koji gleda na more ili obližnju borovu šumicu.
2. Vegetarijanska prehrana
Posebnost hotela i kampa Korinjak jest vegeterijanska prehrana (bez mesa, ribe i jaja), svakodnevno pripremana na mediteranskoj osnovi sa svježim namirnicama, bez konzervansa i aditiva. Osnovu ove uravnotežene prehrane čine žitarice, tjestenine, orašasti plodovi, obilje sezonskog povrća i voće uz ljekovito začinsko bilje ubrano na otoku.
3. Za sve ljubitelje netaknute prirode
Hotel Korinjak je pravi mali raj. Možete istraživati skrivene otočke uvale, kupati se kamenim plažama u sjeni tamarisa i borova ili se jednostavno pridružiti ekipi na plaži ispred hotela. Pođete li šetnicom iz središta Velog Iža uz tamarise pokraj malenog pristaništa prema lijevome rtu koji zatvara uvalu, proći ćete uz uređenu plažu i naći se u zelenilu koje okružuje hotel i kamp Korinjak, koji je dobio ime po obližnjem brdašcu. Smješten u zelenoj oazi tišine s pogledom na more, hotel teži tek da zadovolji čovjekovu potrebu za mirom, opuštanjem i jednostavnošću bez stege koje nameću luksuz i glamur. Iako se nalazi blizu središta mjesta i uz samu gradsku plažu, tipične turističke vreve ovdje nema čak ni u špici ljetne sezone.
4. Doručak i večera
Uključeni su u cijenu polupansiona te se serviraju u samoposlužnom restoranu u hotelu, gdje se uslugom prehrane koriste i gosti kampa. Ručak je, uz nadoplatu, moguće pripremiti prema najavi, kao i zelene kašaste sokove po recepturama poznate Victorie Boutenko. Tijekom cijelog boravka gostima hotela nudi se besplatno čaj od mediteranskih trava ubranih na otoku. U Snack baru u sklopu hotela, na samoj plaži možete se osvježiti slasticama, pićem i manjim jednostavnim obrocima tijekom cijelog dana i večeri. Ove godine tri iskusna veggie kuhara biti će zadužena da i vaše nepce uživa u blagodatima koje pruža ovo posebno mjesto pod Suncem. Uljno proteinski doručak po receptu dr. Johanes Budwig

Otok Iž

Središte otoka, Veli Iž leži u pitomoj uvali na sjeveroistočnoj strani otoka. Gradić još odiše izvornim i tradicionalnim ritmom otočkog života. Maslinarstvo, ribarstvo i pomorstvo najčešći su poslovi kojima se bavi njegovo malobrojno stanovništvo. U središtu mjesta nalazi se obnovljena crkva Sv. Petra, kulturni dom, etnografska zbirka te nekoliko autohtonih konoma i restorana, tri kafića, trgovina te pošta, ambulanta i moderna marina.

Od kulturnih događanja najpoznatija je „Iška fešta“, koja seže još u antička vremena, a upriličuje se svake godine krajem srpnja. Tom prigodom mještani oblače tradicionalne nošnje i izvode stare otočke napjeve i plesove, a središnji događaj ove svečanosti izbor je „iškoga kralja“.

Urbanističko-sociološke studije još će se baviti ovim iškim nasljeđem, stoljećima očuvanim načinom gradnje, stanovanja i društvenog života. Ne tako davno tu ste mogli vidjeti iške lončare kako pripravljaju zemlju za izradu svojih znanih proizvoda kojima su opskrbljivali žitelje od Paga do Visa.