Sedmodnevna radionica za sve ljubitelje joge

Opuštajuća radionica joge

Bez obzira jesi li željan vježbanja joge ili želiš naučiti nešto novo, ova radionica je upravo za tebe!

Ova sedmodnevna radionica joge zamišljena je kao prekrasno putovanje za detoksifikaciju tijela i čišćenje uma od svih nečistoća koje su se nakupljale tokom godina nezdravog životnog stila. Osjeti duboko, osvježavajuće i opuštajuće iskustvo na ovoj radionici koja će se održati na otoku Veli Iž, u Hrvatskoj. Došao je trenutak za pauzu i duboki udah ovog svježeg i čistog zraka. Ovdje ćete dobiti priliku ne samo da se spojite s prirodom, već i da postignete unutarnji mir i osjećaj dobrobiti kroz razne joga položaje, pranayamu, yoga nidru i meditaciju pod vodstvom iskusnog Yogija s Himalaye, Ananta.

Yogi Anant rođen je u malome mjestu u podnožju Himalaja, pored rijeke Gange. Još kao mali dječak, doživio je svoja prva meditativna iskustva. Osjećajući da je meditacija njegovo prirodno stanje, uživao je provodeći vrijeme u prirodi. Što god da je radio, radio je to s potpunom svjesnošću i mirom. Osjećao je ovo meditativno stanje unutarnjeg mira i spokoja još od ranih dana. Tako je znao da smo mi mnogo više od fizičkih tijela; da smo, prije svega, duhovna i kreativna bića s ogromnim potencijalom i moći unutar nas. Inspiriran mnogim yogijima na Himalaji, bio je zainteresiran u sve stare tradicionalne jogijske tehnike o otkrivanju i pronalaženju dubokog mira i harmonije u ljudskom tijelu i umu. Njegov je glavni cilj probuditi vjeru u svakom pojedincu, kako i sam kaže: „Jako je bitno voljeti se i vjerovati u sebe!“ Također je kreirao i dizajnirao Android aplikaciju koja služi kao izvrstan vodič za razne vježbe Pranayame, jer kako on kaže: „Ako želiš biti dobar u meditaciji, prvo moraš znati kako disati pravilno, opušteno i potpuno svjesno.“

Sve dok tok prane (životne energije) nije slobodan, svjesnost je veoma teško postići i meditacija nije jednostavna. Pranayama je odlična priprema za meditaciju jer čisti energetske kanale, aktivira Kundalini, otvara srčanu čakru i još mnogo toga. Za vrijeme vježbi disanja, vaša pospanost i nesvjesnost polako nestaje. Vaša snaga, izdržljivost i vitalnost rodit će se u potpuno novom svjetlu, jer jedino kada znate pravilno izvoditi tehnike Pranayame ćete moći nesmetano meditirati.

Ova radionica idealna je za bilo koga tko želi iskusiti jogijski način života i živjeti duboki unutarnji mir. Ovo iskustvo pomoći će vam uklopiti jogijska načela u svaki aspekt vašega života.

Prisustvujući ovoj sedmodnevnoj radionici imat ćete priliku prakticirati i naučiti o:

Jutarnja Hatha Yoga Asana: Jutarnja Hatha Yoga dio je fizičkog treninga potrebnog za boljitak mentalnog zdravlja. Ovaj trening fokusiran je na joga položaje i ima velike preventivne i terapeutske dobrobiti, također i pomaže kod rehabilitacije ozljeda. Trenutno, mnogo toga se govori o opuštanju tijela pomoću spajanja s umom. Tako je ovaj trening idealan za ljude koji prolaze kroz proces rehabilitacije od ozljeda, kontrakture mišića, ili neželjenih tegoba uzrokovanih lošim držanjem tijela.

Pranayama: Na ovoj radionici imat ćete priliku prakticirati drevne jogijske tehnike disanja kombinirane s modernom tehnologijom. Klasična, balansirana pranayama povećava pranu (životnu energiju), tako omogućujući veću jasnoću uma, veći iscjeljujući potencijal i dublje samorazumijevanje. Kada prakticiranje pranayame postane savršeno, vaša kontrola uma postat će automatska. Na ovaj način postupno ćete steći znanje pranayame. Također ćete naučiti kako uklopiti pranayamu u vaš svakodnevni život. Fokusirat ćemo se na to kako se riješiti stresa, anksioznosti, depresije, kako biti opušten i postići mir i tišinu unutar sebe.

Mudra: Prakticiranje Mudre predstavlja savršenu priliku za sve ljubitelje joge i za sve stupnjeve. Kada znate kako prakticirati Mudre, možete se iscijeliti bilo kada i bilo gdje. Na ovoj radionici otkrit ćete brojne dobrobiti ovog drevnog dara, isto kao i kako primijeniti Mudre u svom životu za fizički, mentalni i duhovni rast i napredak. Redovno prakticiranje Mudri pomaže pri smirenju živaca, općenito uma i misli, te osigurava cjelokupni osjećaj dobrobiti i zadovoljstva.

Anant Vinyasa Yoga: Ovaj trening sastoji se od prirodno energetskih i dinamičkih vježbi, ali će vam isto tako pomoći izgraditi jak osjećaj povezanosti tijela i uma povezujući svaki pokret s disanjem. Anant Vinyasa Yoga je prikladna za sve stupnjeve i trudit ćemo se asistirati u pozama, te pomoći prilagoditi i modificirati joga poze kako bi odgovarale osobnim mogućnostima i ambicijama. Ovaj popodnevni trening je osmišljen kako bi uključio dobrobiti joga položaja i vježbi meditacije u relativno kratki vremenski period kako bi ljudi sa zauzetim i brzim životnim stilovima mogli u svoj dan uklopiti konzistentni i značajni trening za bolje fizičko, mentalno, emocionalno i duhovno zdravlje.

Yoga Nidra: Yoga Nidra je stanje dubokog jogijskog spavanja koje će vas odvesti do stanja svijesti između budnosti i spavanja. Ova vježba pomaže uspostaviti vezu između svjesnih želja, snage volje, podsvjesnog i nesvjesnog uma. U ovoj vježbi iskusit ćete ogromnu opuštenost boraveći u stanju slobodnom od misli i emocija. Sticanjem znanja i direktnim doživljajem ovog blaženog stanja naučit ćete ponovno posjetiti ovo predivno stanje svijesti samostalno.

Meditacija: Meditacija je umjetnost ekstaze. Ona vas može odvesti ne samo do potpuno novih unutarnjih iskustava, već vam može i pomoći transformirati vaš svakodnevni život u bolje, smislenije i ispunjavajuće iskustvo. Treninge meditacije na ovoj radionici mogu pohađati oni kojima treba mala pomoć pri započinjanju vježbanja meditacije ili oni koji žele neko osvježenje što se tiče njihove vlastite tehnike meditiranja. Naš cilj je naučiti vas kako započeti, ali i nastaviti prakticirati meditaciju tako što ćete ju jednostavno uklopiti u svoj život i dopustiti joj da vam pomogne smanjiti stres, smiriti um i omogući vam povezivanje s vašim unutarnjim bićem. Ovaj trening će vam pomoći istražiti temelje meditacije, razvojne čimbenike, diskusiju i vođenu meditaciju.

Mantra Yoga: Mantra Yoga je prava znanost. Manah trayete iti mantra. “Kontinuiranim prakticiranjem mantre, zaštićeni ste i oslobođeni vječnog kruga rađanja i umiranja”. Mantra je kombinacija zvuka, riječi ili fraza koje kreiraju spiritualne, fizičke i psihičke efekte. Pomoću mantra možete iskusiti moć zvuka direktno. One funkcioniraju stimuliranje raznih čakri – spiritualnih čula koje se nalaze u svakoj osobi. Svaka kombinacija zvukova stimulira različit set čakri i proizvodi drugačiji spiritualni efekt. Mantre vam omogućuju da vidite i čujete stvari s onu stranu fizičkog svijeta, da se prisjetite snova i također da utišate svoj um. Svakodnevno prakticiranje mantri može promijeniti vaše iskustvo života, ispunjavajući svaki vaš dan spiritualnom i kreativnom energijom. Mantre mogu nemoguće pretvoriti u moguće.

Prisustvovanjem ovoj radionici naučit ćete mnogo tehnika jednostavnih za izvođenje kod kuće, na poslu i kad god ih smatrate potrebnima.

Pridružite se ovoj radionici kako biste naučili mnoge posebne tehnike joge koje će vam pomoći živjeti sretan i zdrav život, bez stresa.

Cijena : 100 €

Za više informacija o Yogiju Anantu posjetite web stranicu www.anantyoga.com