Program hotela Korinjak

Vsakodnevne aktivnosti programa „Počitek za dušo“

Pozdrav Soncu na hribu Korinjak (joga sonca, meditacija)
Joga, jutranje vaje
Zajtrk (samopostrežno)
Vodena meditacija v piramidi
Seminarji, delavnice ali predavanja po programu
Gong zvočna kopel *
Kosilo *
Seminarji, delavnice ali predavanja po programu
Večerja
Večerna plesna in glasbena zabava
Vsakodnevne dejavnosti so vključene v ceno, razen če ni drugače navedeno (* doplačilo)i

Park Marka Pogačnika

Pred hotelom Korinjak je od oktobra l. 2015 postavljena kiparska instalacija slovenskega akademskega kiparja Marka Pogačnika, ki je posvečena morju, vodi in oceanom. Na enajst stebrov braškega marmorja je Marko Pogačnik in skupina mednarodnih umetnikov vklesala simbole, povezane z morjem, ki ustrezajo oziroma so v raznih vidikih povezani z Jadranom in Planetom. Simboli definirajo binarni ritem otokov in morskih kanalov, ki je karakterističen za Dalmacijo, vlogo Jadrana v Sredozemlju, odnos med ljudmi in delfini, ravnotežje med Pacifikom in Atlantikom, Luno kot vzrok za plimo in oseko, pa tudi angela Dalmacije. Naslednji simboli so povezani s kvaliteto vode: simbol, posvečen kozmičnim dimenzijam, ki se zrcalijo v vodi, simbol, posvečen kreativni sposobnosti vode, in simbol, ki označuje sposobnost vpliva vode na kvaliteto ljubezni. Ta kiparska postavitev je del večjega projekta “Geopunkturni krogi”, katerega deli so že postavljeni v Kanadi, v ZDA, v Avstriji, v Sloveniji, na Kanarskih otokih, na Portugalskem, na Češkem ter na Hrvaškem v Zagrebu in na Braču.

Piramida

OBVESTILO: Na žalost smo morali letos zaradi varnostnih razlogov odstraniti našo piramido. Obljubimo, da se bomo potrudili in vam omogočili, da se naslednje leto znova zadržite v tem posebnem prostoru. Številne skupine priznanih ruskih znanstvenikov so ugotovile, da so piramide zelo napredna tehnologija. Njihovi rezultati namigujejo na to, da lahko piramidna tehnologija bistveno izboljša naše fizično, mentalno in duhovno zdravje ter pozitivno deluje na okolje. Vse raziskave so pokazale pozitivni učinek na ekologijo in zdravje obiskovalcev piramide ali tistih, ki uporabljajo tam pripravljene izdelke. Iz vseh teh razlogov smo se odločili zgraditi 14-metrsko piramido na hotelskem zemljišču ter v njej našim gostom omogočiti meditativno bivanje in zdravilni učinek. Če še niste, vsekakor morate obiskati našo piramido! Piramide so pretvorniki in oddajniki energije osnovnega polja. Bivanje v piramidi deluje na molekularni ravni. Vpliva na vsa živa bitja in celo na granitne kamnine. Hrano oplemenjuje in ji podaljšuje rok uporabnosti. Privlači pozitivne vibracije in jih oddaja v okolico. Na duhovni ravni je bivanje v piramidi neprecenljivo – pri meditaciji lahko pride do razsvetljenja.

Obiski

Rutnjak:
S hotelsko barko je vsak dan omogočen prevoz na bližnji robinzonski, nenaseljen otoček Rutnjak. Če želite uživati v samoti in miru, se kopati v kristalno čistem morju, lahko tudi kot nudisti, je to pravo mesto za Vas. Tako blizu, a tako velika razlika, daleč stran od turističnih gneč s prednostjo bujne vegetacije in skritih plaž.
Delfini:
Enkrat tedensko je organiziran celodnevni izlet ob samem svitanju zore. Z barko gremo na izlet okrog otoka Iža. Prekrasen sončni vzhod na morju ob zvoku šumenja valov in galebjem spevu vam bo dal občutek svobode in umirjenosti. Videti otok Iž z morja je pravi užitek, naleteti na dobre delfine, ki prebivajo v Zadarskem arhipelagu, pa je posebno, nepozabno doživetje. Nasmeh in sreča, ki jih pri nas izzovejo ta prečudovita bitja, bosta ostala še dolgo v Vas.
Program
Program
Program
Program