Što je NIA

NIA Tehnika je nevjerojatna plesna tehnika, koja kombinira elemente plesa, borilačkih vještina i tehnike  samoizlječenja u koreografiju i glazbu. To nas potiče da se povežemo i probudimo naše tijelo, um, emocije i duh.

Ples nam omogućava da izrazimo sebe kroz glazbu i inovativno, slobodno kretanje. Ohrabruje nas da pokažemo svoju pravu prirodu – zaigranost, energičnost, nježnost, strast, zahvalnost, ljubav … da se produbimo i probudimo svoje pravo ja.

Borilačke vještine nam pomažu u podizanju samopoštovanja, da uspostavimo sklad u pokretu i nama samima, pomažu nam da eliminiramo stres i ljutnju, te nas vode do toga  da pronađemo svoj unutarnji mir.

Tehnike samoizlječenja pomažu da se okrenemo sebi, te da se osvijestimo i osjetimo sve procese koji se događaju u nama u sva četiri područja (tijelo, um, emocije, duh), da prihvatimo  i sebe i druge  kao čudesna, jedinstvena i voljena bića.

Nia radionica sadrži jednosatne plesne pokrete na različitu glazbu i vodi nas kroz 7 ciklusa: fokus i cilj, ulazak u Nia prostor, ugrijavanje,  plesni pokret, umirivanje, ples i igranje na podu, izlazak iz Nia prostora. Svaki Nia sat sadrži jedinstvenu kombinaciju 52 osnovnih pokreta koji optimiziraju prirodne pokrete tijela kojima dodirujemo sva četiri područja našeg tijela – fizičko, mentalno, emocionalno i duhovno tijelo. Pogodan je za sve dobne skupine, budući da se provodi u 3 razine. To je tijelo-friendly pokret, jer se prilagođava mogućnosti svakog pojedinca. Nia ples se odvija bosih nogu, kako bi  potaknuli i probudili više od 7.000 živčanih završetaka koje imamo na našim tabanima.

Voditeljica : Dunja Močnik