dharma- web


Živiš li svoju dharmu?

Dođe barem jednom u životu onaj trenutak kada se osjećamo kao gost u vlastitom životu. “Jel’ to to? Svodi li se život na relaciju kuća-poso-birtija? Prošla je godina čak i tu relaciju reducirala na kuća-kuća-kuća. No, mnogi od nas mogu zahvaliti 2020-toj što nas je primorala da usporimo i sagledamo svoj život, napravimo inventuru i izbacimo sve suvišno, a usmjerimo se na ono bitno – zdravlje, svoje bližnje i svoju svrhu.

Ako imamo osjećaj da kroz život plivamo uzvodno, to znači da trošimo životnu energiju kako bismo živjeli život koji nije u skladu s našom pravom prirodom. Drevne Vede opisuju kako se svatko od nas rađa s određenim setom osobina, talenata, sklonosti i težnji potrebnih kako bismo ostvarili svoju svrhu. Prvi korak prema smislom ispunjenim životom je upoznati svoj dharmički tip osobnosti. Drugi korak je naučiti reći “ne” svemu onome što nije u skladu s našom pravom prirodom. Treći korak je okružiti se ljudima i zaokupiti se aktivnostima koje podržavaju našu životnu energiju kako bismo mogli podariti svijetu svoj unikatan dar. Osjećaj smisla i zadovoljstva donosi samo život u skladu sa svojom dharmom.

Što je dharma?

Ne postoji hrvatska istoznačnica sanskritske riječi dharma, no najbliži prijevod bio bi sveta dužnost, jedinstven put, prava priroda, životna svrha ili samo-aktualizacija. To je naš unutarnji nagon prema ostvarenju svog punog potencijala. Najbolji pokazatelj da smo na pravom putu je upravo osjećaj zadovoljstva i dubokog uvjerenja da, bez obzira što drugi misle, mi znamo da smo na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Kome je namjenjena radionica?

Radionica je namenjena svima koji se pitaju jesu li odabrali pravu karijeru, jesu li se okružili ljudima koji podržavaju njihov rast i razvoj i koja su alternativna rješenja ukoliko nemaju mogućnost mijenjati “velike” stvari. Drevna znanja vedske filozofije objašnjena su kroz prizmu suvremene psihologije i lako primjenjiva u svakodnevnom životu.

Polaznici će nakon radionice znati:

  • Prepoznati svoju svrhu – dharmu
  • Svoj dharmički tip osobnosti
  • Naučiti prepoznati dharmički tip osobnosti drugih (partnera, djece, zaposlenika)
  • Što podržava, a što narušava ostvarenje svrhe
  • Uskladiti svoj posao s dharmom
  • Odabrati ljude koji podržavaju njihov rast i razvoj
  • Pronaći alternativna rješenja (kada ne mogu mijenjati posao, zaposlenike, partnere)

O predavačici

ivana conjar- webIvana Conjar je poslovni psiholog i komunikolog s dugogodišnjim iskustvom u vođenju diplomskog MBA studija (Master of Business Administration) i edukacijskih programa za lidere organizacija. Kroz svoj rad s uspješnim poslovnim ljudima kao i kroz svoj znanstveno istraživački rad shvatila je da ne postoji moć snažnija od osjećaja svrhe. S filozofijom dharme prvi put se je susrela s 12 godina i otada je ne prestaje fascinirati. Posljednjih nekoliko godina pronalazi primjenu drevnih znanja u suvremenoj poslovnoj psihologiji.

Kroz svoju kontultantsku praksu podrška je pojedincima i organizacijama u osvještavanju da se “rad na sebi” ne događa samo na retreatu, joga dvorani i na Himalaji, nego upravo tamo gdje provodimo najviše vremena – na poslu. Stoga vrijedi pronaći posao na kojeg želimo dovesti cijelog sebe.

 

Radionica se održava od 26.06. – 03.07.2021 u hotelu Korinjak na otoku Ižu

Prijave putem: reception@korinjak.com 

Cijena radionice: 100€