See the source imageFoto: healthy-magazine.co.uk

 

Kozmetiku treba shvatiti kao hranu. Tada će nam se u glavi desiti daleko dublje promjene i naš stav prema kozmetičkom preparatu, koji nanosimo na sebe, bit će promijenjen. Kozmetika doista i jest hrana, hrana za kožu, premda kozmetika ima i zaštitnu funkciju poput okluzivne, te naravno, ima i svoju dekorativnu funkciju.

Priroda po mnogo čemu simbolizira obilje. Toliko je prirodnih sastojaka na odabir, da biste mogli cijeli život raditi nove i nove kombinacije i recepture, a da ne potrošite svoju maštu. Pedesetak biljnih ulja i macerata, stotine biljnih vrsta, nekoliko desetaka hidrolata i drugih vodenih  ekstrakata, preko 300 dobavljivih eteričnih ulja, znatan broj emulgatora i aktivnih tvari sukladnih ekološkoj kozmetici čine impresivnu sirovinsku bazu za bezbroj unikatnih kombinacija.

Hranu radimo svaki dan, kuhamo i pazimo što ćemo unijeti u sebe. Naučiti kako napraviti hranu za tijelo i kožu , danas zaista nije tako teško.

Dođite i uvjerite se, naučite i doznajte, napravite i ponesite svoj prvi uradak !!!

Jednodnevne radionice sa različitim temama, na otoku Ižu , gdje nam okolina pruža bogatstvo mirisa i obilje prirodnog ljekovitog bilja je pravo mjesto za početak ili usavršavanje.

 

Trajanje radionica: 2 sata

Cijena radionice po osobi: 150 kn

 

O voditelju:

Marina Križanec : Školovana na Medicinskom fakultetu u Rijeci inženjer  medicinsko-laboratorijske dijagnostike. U udruzi Eterico aromaterapija iz Rijeke kod fitoaromaterapeutkinje Meri Popović  završava kompletnu edukaciju iz prirodne kozmetike, u istoj udruzi pohađa razne radionice iz aromaterapije kod fitoaromaterapeuta Gorana Smirčić i Borisa Oštarić, te aromaterapeutkinje dr vet.med. Tanja Majcen (Aromadog). Gđa Križanec je aromaterapeut  anglosaksonske škole aromaterapije. Edukaciju za aromaterapeuta završila u Ustanovi za cjeloživotno učenje Magistra iz Pule, gdje je ujedno i predavač kolegija  Kemija, Mikrobiologija i Farmakologija eteričnih ulja.