VINYASA KRAMA & TENSION RELEASE EXERCISE ®

– Praksom iscijelite vaš nervni sistem

 

Ovaj retreat je za sve one koji žele integrirati Yogu u svakodnevni život i naučiti kako dovesti svoj život u balans praksom. Kroz Vinyasa karma sistem, koji je tradicionalni pristup podučavanja sistematske Yoge čija je primarna svrha čišćenje tijela i uma kako bismo bili spremni za duhovni rast, prolaziti ćemo svaki dan vježbajući jednu po jednu chakru ili energetsko polje u našem tijelu od Korijenske ka Krunskoj chakri.

 

Vinyasa karma je sistem koji kroz praksu koristi sve elemente Yoge- asane ( poze), pranayama (tehnike disanja) i koncentraciju kako bismo se pripremili za meditaciju. Cilj je da se polaznik upozna sa Ashtanga Yogom ili Yogom 8 udova – kako integrirati potpuno Yogu i živjeti je ne samo na podlozi već u svakodnevnom životu.

 

Tension & Trauma Release Exercise ili TRE ® je metoda koja kroz vrlo jednostavan način nas trenira da naučimo prirodan mehanizam izbacivanja stresa, baš kao što naš organizam posjeduje imuni sistem koji se bori protiv stranih organizama tako mi posjedujemo u sebi mehanizam koji izbacuje stres koji na duže staze dovodi do anksioznosti, depresije i predstavlja izvor mnogih bolesti, te vodi disbalansu našeg nervnog sistema.

TRE ® je metoda koja će tokom ovih 7 dana biti naša poslijepodnevna praksa.

 

Voditeljica : Aida Zulović se bavi Yogom posljednjih 15 godina, a posljednjih 8 godina izučava Ashtanga sistem, tradicionalni sistem Yoge koji potiče iz Mysora, Juga Indije. Trenutno je jedini certificirani terapeut TRE ® metode i radi najviše sa fokusom na PTSP, anksioznost i depresiju. Podučava Vinyasu posljednjih 10 godina individualnim pristupom kroz ovaj jedinstveni sistem, koji je terapeutski i  istovremeno vodi osobu u spiritualnu praksu Yoge.
Cijena za cijelu radionicu: 120 EUR za cijelu radionicu, za one koji žele da rade samo TRE® cijena je 100 EUR