WORK – LIFE BALANCE YOGA RETREAT, 9. – 16.5.

 

Work – life balance yoga retreat nastao je kao odgovor na svakodnevni život zapadnog čovjeka. Mnoge okolnosti oko nas ne možemo promijeniti, ali možemo utjecati na naše viđenje vlastitog života i preuzeti odgovornost za promjene koje možemo napraviti u sebi.

 

Kroz tjedan ćemo kombinirati praksu yoge i vježbe iz sistemskih konstelacija, a integrirat ćemo stečena iskustva kroz praksu meditacije.

iž 2 (1)

Dan ćemo započeti dinamičnijom yoga praksom – kroz nježne sekvence yoga položaja, a završiti yin praksom  – u položajima koje zadržavamo duže vrijeme, uz ugodnu glazbu.
Konstelacijski rad sastojat će se od grupnih  vježbi u kojima ćemo odrediti status ključnih elemenata našeg života i stupanj uspješnosti postizanja balansa između posla, socijalnog konteksta i našeg općenitog zadovoljstva vlastitim životom. Bavit ćemo se i prepoznavanjem prepreka te mogućnosti za uvođenje pozitivnih promjena u vlastiti život, kroz nove dnevne rutine i stvaranje više prostora za vlastito ostvarenje.

 

Meditacije koje ćemo prakticirati u službi su integracije i usvajanja promjena i spoznaja kojima se bavimo. iž 3Vježbati ćemo yoga nidru i chakra meditacije.

Unatoč nešto intenzivnijem rasporedu, predvidjeli smo i dovoljno slobodnog vremena za uživanje u prirodi i vlastitim aktivnostima po želji.

S obzirom da retreat vode 2 učitelja, polaznicima su omogućene i osobne konzultacije prema potrebi i svakodnevne asistencije te personalizirani pristup.

 

Cijena: 150 eura

 

O voditeljima:

Ivana Crnčić – rođena je i živi u Zagrebu. Nakon dugogodišnjeg prakticiranja yoge, 2010. završava osnovnu edukaciju za yoga učitelja te se nastavlja educirati kroz dodatne edukacije koje redovito pohađa (multistyle yoga TT – Gaia yoga; Sandra D Bianco i Marco Bianco, yin yoga TT; Sebastian Pucelle i Murielle Burellier, prenatal/postnatal yoga TT, kids yoga TT, Face yoga method prema Danielle Collins.) U Zagrebu vodi satove za razne skupine. Predsjednica je Zagreb yoga centra koji se bavi promicanjem zdravih stilova života i kvalitetnog provođenja vremena te organizira razne edukacije te yoga odmore i radionice. Završila je i edukaciju za voditelja sistemskih konstelacija koje rado kombinira s praksom yoge, kao 2 alata introspekcije. U podučavanju yoge inspirira se svakodnevnim životom, a cilj joj je usmjeriti se na realne potrebe čovjeka u današnjem vremenu i prilagoditi se maksimalno svakom vježbaču u svakoj fazi života. Član je Hrvatskog saveza za yogu te European yoga federation. Po struci je agronom i specijalist marketinga te uživa u organizacijskom dijelu posla.

 

 

Andrija Bosanac Schroetter – živi i radi u Zagrebu. Prvi se put susreće s istočnjačkim tradicijama kada 2003. Odlazi na svoje prvo putovanje u Indiju, gdje uz predano proučavanje vedskih tekstova i raznih filozofskih škola dolazi do svog prvog yoga sata u tradiciji klasične hatha yoge. Njegovo yoga putovanje nastavlja se kroz dinamične – yang stilove ashtange, vinyase, power yoge, kao i upoznavanje s nježnijim i suptilnijim stilom – yin yogom, koje predano vježba od 2011. godine. Andrijin glavni životni princip je balansiranje energije (muško – žensko, shiva – shakti, yin – yang), a takav mu je i pristup yogi. Bez obzira na stil, poseban značaj pridaje svjesnom i opuštajućem načinu vježbanja.

Andrija je podpredsjednik Zagreb yoga centra, ERYT 500 – certificirani yoga učitelj (Sandra D Bianco, Sebastian Pucelle, Murielle Burellier, Jo Phee, Joe Barnett, Paul i Suzee Grilley) i akademski glazbenik – trombonist zaslužan za glazbenu podlogu retreata.