Yin – yang yoga tjedan – Ivana Crnčić i Andrija Bosanac-Schroetter

Slika Ivana i Andrija

Yin – yang yoga tjedan odgovor je na potrebu čovjeka da se kroz opuštajuće i osnažujuće aktivnosti odmori i pripremi za novu sezonu i napravi odmak od svakodnevice uz omiljene aktivnosti. Ideja ovog tjedna je da na nježan način vratimo vlastito tijelo, um i emocije u balans, kroz praksu yoge, kratke meditacije i dovoljno slobodnog vremena za uživanje u prirodi, slobodnim aktivnostima, zdravoj hrani.Iž (1)

Svakog dana vježbat ćemo 2 puta, ujutro u nešto dinamičnijem tempu – kroz nježne sekvence yoga položaja, i popodne kroz meditativniju yin yoga praksu – položaje koje zadržavamo dulje vrijeme. Svakog dana očekuju nas i vježbe za osvještavanje vlastitog daha te kratke meditacije, a kao poseban dodatak tjednu organizirat ćemo i ritual blagoslova predaka (iz prakse spiritualnih sistemskih konstelacija).

Kombinacija yin i yang prakse na idealan način daje našem tijelu sve što mu je potrebno za zdravo funkcioniranje i jačanje muskulature, ali i naše otpornosti i sposobnosti stvaranja adekvatne reakcije na vanjske uvjete i svakodnevne zadatke.

S obzirom da retreat vode 2 učitelja, polaznicima su omogućene i osobne konzultacije prema potrebi i svakodnevne asistencije te personalizirani pristup.

Cijena: 150 eura

 

O voditeljima:

Ivana Crnčić – rođena je i živi u Zagrebu. Nakon dugogodišnjeg prakticiranja yoge, 2010. završava osnovnu edukaciju za yoga učitelja te se nastavlja educirati kroz dodatne edukacije koje redovito pohađa (multistyle yoga TT – Gaia yoga; Sandra D Bianco i Marco Bianco, yin yoga TT; Sebastian Pucelle i Murielle Burellier, prenatal/postnatal yoga TT, kids yoga TT, Face yoga method prema Danielle Collins.) U Zagrebu vodi satove za razne skupine. Predsjednica je Zagreb yoga centra koji se bavi promicanjem zdravih stilova života i kvalitetnog provođenja vremena te organizira razne edukacije te yoga odmore i radionice. Završila je i edukaciju za voditelja sistemskih konstelacija koje rado kombinira s praksom yoge, kao 2 alata introspekcije. U podučavanju yoge inspirira se svakodnevnim životom, a cilj joj je usmjeriti se na realne potrebe čovjeka u današnjem vremenu i prilagoditi se maksimalno svakom vježbaču u svakoj fazi života. Član je Hrvatskog saveza za yogu te European yoga federation. Po struci je agronom i specijalist marketinga te uživa u organizacijskom dijelu posla.

Andrija Bosanac Schroetter – živi i radi u Zagrebu. Prvi se put susreće s istočnjačkim tradicijama kada 2003. Odlazi na svoje prvo putovanje u Indiju, gdje uz predano proučavanje vedskih tekstova i raznih filozofskih škola dolazi do svog prvog yoga sata u tradiciji klasične hatha yoge. Njegovo yoga putovanje nastavlja se kroz dinamične – yang stilove ashtange, vinyase, power yoge, kao i upoznavanje s nježnijim i suptilnijim stilom – yin yogom, koje predano vježba od 2011. godine. Andrijin glavni životni princip je balansiranje energije (muško – žensko, shiva – shakti, yin – yang), a takav mu je i pristup yogi. Bez obzira na stil, poseban značaj pridaje svjesnom i opuštajućem načinu vježbanja.

Andrija je podpredsjednik Zagreb yoga centra, ERYT 500 – certificirani yoga učitelj (Sandra D Bianco, Sebastian Pucelle, Murielle Burellier, Jo Phee, Joe Barnett, Paul i Suzee Grilley) i akademski glazbenik – trombonist zaslužan za glazbenu podlogu retreata.