Adhara ljetovanje za velike i male

Adhara ljetovanje za velike i male
https://adhara.hr/usluge/radionice/ljetovanje-za-velike-i-male/
Ljetovanje na kojem ćete u potpunosti obnoviti životnu energiju, opustiti se, istegnuti, nadisati, istražiti najdublje kutke sebe, a paraleno se okupati, družiti s prekrasnim ljudima, voziti brodićima i jesti ukusnu svježu vegetarijansku hranu.
Adhara ljetovanje za velike i male, nudi koncept nama toliko nužan u današnjem društu, a to je priča plemena, kada je cijela obitelj zajedno, u većoj zajednici s drugim veselim ljudima malim i velikim, kada se svi brinemo jedni za druge, idemo na radionice, plešemo, vježbamo, uživamo u moru i rastemo zajedno. Danas često odvajamo djecu od obitelji pa imamo aktivnosti ili za djecu ili za odrasle, a upravo je ta inkluzija ono što nam treba. Dok odrasli meditiraju i istražuju svoje nadublje kutke na radionici “Energiziraj svoje tijelo putem čakri” djeca će biti na prekrasnoj radionici “Yoga, zvuk i kreativni vuk”, tako da mirno možete uroniti u svoje procese i svoje opuštanje.
Ostatak dana je na vama da ga iskombinirate – možete odabrati jutarnju yogu, večernju animaciju, vožnje brodićima na susjedni otočić, na delfine ili pak do Kornata ili ćete se jednostavno kupati i brčkati na plaži pored hotela ili na nekim samotnijim plažama u blizini.

Želimo vam prekrasno nezaboravno Adhara ljetovanje za velike i male, da obnovite svoju energiju i uhvatite sklad i užitak koji nam ljeto pruža!

O radionici “Energiziraj svoje tijelo putem čakri”
https://adhara.hr/usluge/radionice/ljetovanje-za-velike-i-male-radionica-za-odrasle/
Ova šestodnevna radionica u potpunosti će vas oduševiti, odmoriti i dati vam novi entuzijazam.
Svaki dan prolazit ćemo određene energetkse centre, kako bismo na kraju tečaja objedinili naš sustav u cjelinu kroz rad na svih 7 čakri.
Čakre su energetski centri u našoj auri (energetskom tijelu) koje su zadužene za manifestaciju emocija, rada unutarnjih organa, živčanog sustava, a u vezi su s protočnošću i stanjem prane (životne energije) u organizmu. Radom na čakrama čistimo staru nakupljenu energiju, stare emocije i uvjerenja, pomažemo vitalnoj energiji da procirkulira kroz naše tijelo i um, kako bismo doživjeli sklad, sreću i puninu života.
Tijekom radionice koristit ćemo alate: yoga asane, tehnike disanja, marma točke, mantre – zvuk, meditaciju i tehniku tapkanja – EFT metodu, kako bismo prošli kroz jedan po jedan energetski centar (čakru) i vitalizirali ih.
Radom s ovim snažnim alatima, ciljano na energetskim centrima koji su povezani s našim unutarnjim organima, direktno utječemo na svoju fiziologiju te pomažemo uklanjanju poremećaja i bolesti koji su nastali i u našem fizičkom tijelu.
U radionici ćemo vas naučiti i bitne principe ayurvede – poput osnovnih dnevnih rutina te ćemo vas naučiti osnovnom konceptu cjelovite prehrane po ayurvedsko – nutricionističkim načelima.
Naučit ćemo vas i kućnu yoga-marma-dah praksu te kako koristiti tehniku tapkanja – EFT samostalno.
Cilj nam je: da se tijekom radionice duboko opustite, prošistite sve ono što vas smeta, uzdignete svoju energiju, naučite nešto novo o sebi, ayurvedi, yogi, da se dobro zabavite i otiđete kućama novi, puni životne energije!
Radionica traje: 6 dana, po 3 h, od 10-13h, od nedjelje 20.8. do petka 25.8.2023. / u isto vrijeme s radionicom za djecu

Paralelno se održava radionica za djecu “Yoga, zvuk i kreativni vuk” –
– dok su odrasli na svojoj radionici, djeca su na svojoj radionici!

O radionici “Yoga, zvuk i kreativni vuk”:
Kada smo podigli nogu, ostvarili slogu, otjerali Baba Rogu, doživjeli smo yogu!
https://adhara.hr/usluge/radionice/ljetovanje-za-velike-i-male-radionica-za-djecu/
Naša voditeljica će u prekrasnom okruženju, većinom na zraku u borovoj šumi, igrati se s djecom kroz yogu, zvuk zdjela, kreativne aktivnosti i aktivnosti na osnaženju vlastitih potencijala i ljudskih vrijednosti. Yoga će se izvoditi kroz igru i priču, često u parovima, stvarat ćemo zvukove na različite načine, svi zajedno meditirati otvorenih očiju (veći će zatvorenih), a dio i u pokretu, plesati poput životinja i plemena, grliti se, držati za ruke, ponekad vikati da bi izrazili dio sebe, biti kreativni i raditi na ljudskim vrijednostima.
Cilj nam je: da se djeca kroz radionicu dobro zabave, dožive yogu na lak i radostan način, iskuse meditaciju prikladnu za dob, budu kreativni i veseli i osvijeste osnovne ljudske vrijednosti i osnaže svoje potencijale, osjete se voljeno, hrabro, kreativno, veselo, kroz ovih 6 dana zajedničkog druženja.
I drugi cilj nam je da se vi roditelji, nesmetano duboko odmorite na svojoj radinici.
Radionica traje: 6 dana, po 3 h, od 10-13h, od nedjelje 20.8. do petka 25.8.2023. /u isto vrijeme s radionicom za odrasle
Paralelno se održava radionica za odrasle ”Energiziraj svoje tijelo putem čakri”
– dok su djeca na svojoj radionici, odrasli su na svojoj radionici!

Voditelji:
Mr. sc. Irena Švenda, mag. nutricionizma, B.S. in Ayurveda, fitoaromaterapeut i yoga terapeut

Nutricionizam, ayurveda, ljekovito bilje, kretanje i bivanje u prirodi Irenu inspiriraju u privatnom i poslovnom životu. Cilj joj je znanje i svjesnost o pravilnom, zdravom i lijepom životu putem prehrane, ljekovitog bilja (fitoaromaterapije), ayurvede, yoge, kretanja kroz prirodu te osvještavanja sebe i svojih potreba, prenijeti na one koji su za to spremni, kroz rad sa pojedincima, edukativnim ustanovama i tvrtkama. Irena je u formalnom obrazovanju na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu u Zagrebu stekla dva zvanja: magistra nutricionizma i magistra inženjerka bioprocesnog inženjerstva. Za vrijeme školovanja pohađala je razne tečajeve, seminare, radionice, kongrese u Hrvatskoj i Europi iz područja: nutricionizma, fitoterapije, ayurvede, yoga terapije, makrobiotike te radionice iz područja moderne psihologije i modela podučavanja odraslih. 2011. upisuje četverogodišnji studij za savjetnika ayurvedske medicine; College of Ayurveda, UK u suradnji s International University of Yoga and Ayurveda (IUYA) Florida, sa zvanjem Bachelor of Science in Ayurveda. Od 2013 – 2016. provodi više mjeseci na praksi na nekoliko ayurvedskih klinika u Indiji. Od 2013. godine pokreće vlastitu tvrtku Adhara d.o.o. i otvara centar “Adhara centar za nutricionizam i ayurvedu” u kojem je spojila ayurvedu, nutricionizam, fioterapiju, yoga terapiju i kretanje, u holističku metodu integrativne medicine s ciljem prevencije i liječenja. U svojoj ayurvedsko – nutricionističkoj ordinaciji redovito održava konzultacije s klijentima, drži seminare, radionice i predavanja, a program Prirodno mršavljenje kroz specifičan pristup je jedinstven na području Europe. Irena je predavač na nekoliko škola za obrazovanje odraslih, koautor nekoliko knjiga, čest gost radijskih i televizijskih emisija i citirani stručnjak u časopisima. Irena je strastveni planinar i zaljubljenik u prirodu, a danas je u prekrasnoj ulozi majčinstva što joj budi inspiraciju za stvaranjem noviteta pa je tako u suradnji sa svojim suradnicima osmislila ove divne ljetnje radionice za velike i male.

Ante Vidović, ayurvedski terapeut i voditelj programa tapkanja i reprogramiranja matrice
Od malih nogu Ante je tragač u svijetu duhovnosti i dubokih egzistencijalih pitanja. Traganjem dolazi do drevnih znanja ayurvede i yoge koje mu daju zaokruženi dublji uvid u postojanje svijeta i funkcioniranje našeg tijela I uma, što mu donosi radost i osjećaj svrhe i smisla u životu.
U tom istraživanju nailazi na Adhara centar za nutricionizam i ayurvedu gdje prolazi tečajeve Ayurveda za svakoga i Ayurvedski nutricionizam koji mu dodatno otvaraju vidike u primjeni tog znanja. Kasnije završava poduke za ayurvedske tretmane pod vodstvom izvornih ayurvedskih liječnika iz Indije. Antu posebno zanimaju znanja o fukcioniranju uma, te prolazi i voditeljske tečajeve za tehniku Tapkanja – EFT metoda te Reprogramiranja matrice, što danas primjenjuje u svom radu. Ante surađuje sa Irenom i Adhara centrom, gdje radi ayurvedske tretmane, asistira na ayurvedsko-nutricionističkim radionicama kuhanja te sada zajedno sa Irenom, vodi Intenziv Detox.

Marina Babić
Iako je pravnica po struci, prije svega je putnik na duhovnom putovanju. Dvadesetak godina na duhovnom putovanju za koje kaže da ne prestaje, Marina se sureće sa različitim učiteljima, i znanjima različitih tradicija od yoge do šamanizma.Također na tom putovanju susrece se sa zvukom gonga, gdje nakon iscjeljujućih osobnih iskustava intuitivno započinje sviranje gonga za druge, vodi individualne i grupne tretmane.Zaljubljenik u prirodu i putovanja, a najdraža su joj ona provedena u amazonskim prašumama. Nesebično pomaganje drugima njen je smisao postojanja.
Brižna, nasmijana, mudra, kreativna, voli djecu, vježba yogu, svira.

Translate