Delavnica spoznavanja prostora in klesanj

Delavnica spoznavanja prostora in klesanj

Prvi del delavnice je namenjen razvijanju percepcije, da bi lahko vzpostavili globlji stik z naravo in njenimi bitji, ob tem pa globlje spoznali tudi sebe. Obiskali bomo več zanimivih krajev v okolici Velega Iža, kjer bomo s pomočjo različnih vaj dojemanja navezali stik z zavestjo in bitji iške krajine. Spoznavanje večrazsežnostnega prostora otoka Iža je nadaljevanje delavnic, ki jih je na otoku v preteklih letih vodil Marko Pogačnik. 

Drugi del delavnice je namenjen oblikovanju kozmogramov in učenju klesanja v kamen. Jezik kozmogramov omogoča komunikacijo z različnimi vidiki zemljine zavesti. Na otoku je že postavljen geopunkturni krog, ki nam bo v pomoč pri lažjem razumevanju oblikovanja kozmogramov in igri svetlobe, ki pri tem sodeluje.

Udeleženci delavnice dobijo v izposojo orodje ter manjši kamen, na katerega bodo klesali.

Predznanje klesanja ni potrebno.

Cena delavnice: 150 evrov

Maša Kovač in Gregor Matos sta člana skupine za umetnost VITAAA in vrsto let sodelavca Marka Pogačnika. Kot sodelavca že več let sodelujeta pri izvajanju programa Šole ustvarjalnega bivanja z zemljo in njenimi bitji (poznano tudi kot Šola geomantije). Aktivno sta sodelovala pri različnih projektih, delavnicah in postavitvah geopunkturnih krogov v Sloveniji (Ljubljana, Trebnje, Sevnica, Vogršček, Maribor, Šešče, Kobarid), Bosni (Visoko) ter na Hrvaškem (Iž). Od leta 2017 sodelujeta z Markom Pogačnikom tudi pri izvajanju delavnic na Ižu.

Translate