Radionice konstelacija

Radionica Konstelacija sastoji se od sudionika od kojih jedan ili više njih ima/ju temu koja se postavlja u Konstelacijsko/Moorfogenetsko Polje.

Teme su različite i doslovce bezbrojne. Primjer: problem sa primarnom obitelji, bolest, financijska nesvjesnost, nemogućnost ostvarenja skladne emotvine veze, problemi sa nasljedstvom, strahovi svih vrsta, nemogućnost napredovanja na poslu bez obzira na trud i kvalifikacije, nemogućnost prodaje kuće, i slično.

Voditeljica Konstelacija prije pokretanja Konstelacije napravi kratki interview sa klijentom i na temelju osjećanja Polja i drugih elemenata koji za sudionike nisu bitni da ih znaju, postavlja Konstelaciju na način da klijent izabere jednu ili više osoba (to će odlučiti Voditeljica koja prati i sluša Polje) i postavi ih u Polje prema vlastitom nahođenju. Kada je to napravljeno, klijent izlazi iz Polja, sjeda na svoje mjesto i počinje Konstelacija. Na temelju onoga što se dešava, Voditeljica može i ne mora intervenirati, ali svakako prati ono što se dešava i ako je potrebno može uvesti još nekoga u Konstelaciju, ili reći nešto što je važno ili prevesti Konstelacijski jezik na nama razumljiv način ili bilo što što ona drži potrebnim u datom trenutku. Konstelacije ne dozvoljavaju manipuliranje, niti bilo kakav vid prisile i jako se poštuje ne samo klijent, već i svi sudionici (pasivni ili aktivni). Konstelacije ne osuđuju niti prosuđuju i ne mogu se komentirati niti analizirati. Voditeljica može odlučiti da nešto kaže ili prokomentira,  ako drži da je to za najviše dobro Klijenta, i/ ili svih sudionika.

Kako je Polje bezvremensko i neograničeno, Konstelacije se mogu raditi  individulano i telefonski (online), poglavito ako se radi o vrlo osjetljivim i teškim temama s kojima je klijent toliko istraumatiziran da ne želi da itko zna za to. Ili se u grupi rade kao „skrivene“ autopoetske Konstelacije; tada samo Voditeljica i klijent znaju o čemu se radi i Polje je tu da pokaže, izvuče na površinu ono što se treba izvući bez znanja ostatka skupine, kako bi se mogao pokrenuti proces iscjeljenja ili onoga što je potrebno, ponovno za najviše dobro klijenta i njegovog obiteljskog sustava.

Konstelacijski Rad sa klijentom ili klijentima temelji se najvišim moralnim i etičkim principima, na najdubljem poštovanju prema svim sudionicima, njihovim precima i obiteljskim sustavima i iskrenoj želji da se klijentu pomogne/doprinese do one mjere do koje on može i želi primiti. Privatnost je zajamčena.

Konstelacija završava kada Voditeljica osjeti da je Konstelacija gotova (uz suglasnost klijenta) ona po osjećaju odlučuje da li se išta više treba dodati , prokomentirati ili ne, ili savjetovati što bi klijent još mogao napraviti tijekom idućih dana, tjedana ili mjeseci, kako bi se podržao proces, potaknuo neki novi, ili bilo što drugo što bi moglo pomoći da se stigne lakše do onoga što je klijentu bio cilj.

O voditeljici:

Ines Lazarević Rukavina

Ljubav ka učenju i pomaganju ljudima utjecala je na spoj mog osobnog ljudskog i akademskog razvoja. Magistrica ekonomskih znanosti je moj yang dio, onaj ozbiljan, organiziran i strukturiran, bilo da se radi o vremenskom i  financijskom managementu, prevenciji nasilja kao dijelu posla , organiziranju međunarodnih simpozija na tu temu ili ekonomske ekspertize.

Građanka svijeta je moj yin dio, s obzirom na moj životni put i ljude koje sam tijekom njega upoznala i dalje upoznajem, gradove i države koje sam posjetila i dalje posjećujem, koji su me dotakli, dotiču me i koji su me mijenjali, oblikovali i oblikuju me i dalje u ono što sam danas. I što ću biti sutra.

A krug koji sjedinjuje obje, yang i yin stranu je Konstelacijski krug. Polje u kojemu sam najviše ono što jesam, što trebam i želim biti, kako bih mogla dati ono najbolje što mogu u datom trenutku za one kojima je to potrebno, koji to traže i koji su spremni na to. To je moj put i moj način da živim zahvalnost za sve ono što sam od Konstelacija dobila kao poklon i što kontinuirano dobivam.

28 godina pripadati Konstelacijama je privilegije da moja duša može biti u službi Konstelacija za najviše dobro svih onih i vas koji to traže i spremni su na čaroban trenutak promjene i usmjeravanje života putem kojim se rjeđe ide, ali zato pogled sa vidikovca oduzima dah.

Život je satkan od stotine tisuća trenutaka.

Strah, nesigurnost, traume, povrede, gubici, nezahvalnost, nedostatak samopouzdanja, samopoimanja, samopoštovanja i poštovanja, samoprihvaćanja i prihvaćanja, ovisnosti svih vrsta,… dijelovi su životnog kruga, onog tamnijeg, sa sivim nijansama ili potpuno bezbojnim.

Dar života, istina, svjetlost, ljubav, radost, zahvalnost, poštovanje, prihvaćanje, pripadanje, samopouzdanje su neki od njegovih najljepših dijelova. Kako života, tako i Konstelacija. Jer Konstelacije su Život, a Život je satkan od bezbroj Konstelacija.

Stoga hvala Konstelacijama i hvala Vama koji ste danas ovdje ili koji ćete doći jednog dana, koji ste/ćete poželjeli raditi na sebi uz njihovu pomoć kako biste unijeli svjetlo u one tamne dijelove i obojali svojim bojama one bezbojne.

I time omogućili meni da živim svoju životnu misiju. Nema većeg dara od toga.

Hvala Vam.

Translate