Živiš li svoju životnu svrhu?

Koliko često imate priliku uzeti pauzu u dinamičnom rasporedu i promisliti o svojoj životnoj svrsi? Je li Vaš posao prilika da živite svoju svrhu? Osjećate li da doprinosite nečemu većem od sebe? I kako biste mogli posao više prilagoditi sebi, svojim talentima, vrijednostima, vašim životnim ciljevima, umjesto da se stalno prilagođavate dinamici posla?

Ova radionica će Vas voditi od vaših prvih sjećanja iz djetinjstva o tome što ste htjeli biti kad odrastete, do izbora profesije i razloga zašto ste baš taj smjer odabrali, do kompromisa koje ste kroz karijeru radili te izbora koje možete učiniti za Vašu budućnost. Pomoći će Vam identificirati Vaš tip osobnosti te na koji način takav tip osobnosti tipično osjeća zadovoljstvo i smisao u poslu i životu. Pomoći će Vam razumijeti što podržava, a što narušava Vaš osjećaj svrhe te kako i male promjene u karijeri mogu učiniti veliku razliku u razini Vašeg zadovoljstva, svrhe i entuzijazma. Naučit ćete i prepoznati tipove ličnosti svojih bližnjih članova obitelji ili suradnika i bolje razumijeti što njih motivira. Ako ste u poziciji da birate svoje suradnike i gradite tim, ovo znanje pomoći će Vam da izgradite komplementaran, podržavajući tim koji ostvaruje dobrobit u svakom pogledu.

Prvi korak prema smislom ispunjenim životom je upoznati svoj tip osobnosti. Drugi korak je naučiti reći “ne” svemu onome što nije u skladu s našom pravom prirodom. Treći korak je okružiti se ljudima i zaokupiti se aktivnostima koje podržavaju našu životnu energiju kako bismo mogli podariti svijetu svoj unikatan dar. Osjećaj smisla i zadovoljstva donosi samo život u skladu sa svojom svrhom.

S ovakvim pristupom, posao postaje meditacija.

 

O predavačici

Ivana Conjar je poslovni psiholog i komunikolog s dugogodišnjim iskustvom u vođenju diplomskog MBA studija (Master of Business Administration) i edukacijskih programa za lidere organizacija. Kroz svoj rad s uspješnim poslovnim ljudima kao i kroz svoj znanstveno istraživački rad shvatila je da ne postoji moć snažnija od osjećaja svrhe.

Kroz svoju konzultantsku praksu podrška je pojedincima i organizacijama u osvještavanju da se “rad na sebi” ne događa samo na retreatu, joga dvorani i na Himalaji, nego upravo tamo gdje provodimo najviše vremena – na poslu. Stoga vrijedi pronaći posao na kojeg želimo dovesti cijelog sebe.

Translate