KUNDALINI JOGA TJEDAN: PUTOVANJE KROZ ČAKRE I BALANS

KUNDALINI JOGA: PUTOVANJE KROZ ČAKRE I BALANS (ČAKRA DETOX PROGRAM)


U ovom kundalini joga tjednu raditi ćemo na 7 glavnih energetskih centara u ljudskom tijelu, plus aura koja se nalazi oko tijela, poznatih kao čakre. Svaki taj energetski centar spojen je  na dijelovima tijela kroz energetske kanale (nadije). Čakre su odgovorne za primanje i izražavanje energije i upijaju životnu pranu iz Svemira, te ju šalju kroz nadije u živčani sustav, organe i endokrine žlijezde i krv. Ako su nam čakre usklađene za protok energije i ako što više energije proteče kroz naše čakre, zdraviji smo. Znamo da je sve energija.

Znamo da je i hrana jako važna koju ubacujemo u naše tijelo, ono što jedemo i kako jedemo, a ovdje u hotelu Korinjak to će svakako biti prekrasna kombinacija zdrave prehrane i čišćenje čakri. Tijelo je naš hram.  Ako lako možete probaviti hranu, onda lako možete probaviti i ići kroz život. Dugo sam proučavala čakre jer su mi one bile vodiči kroz dobra i kroz ona loša vremena. Želim da i vi iskusite tu prednost i znanje posebno kroz ova izazovna vremena.

Sve to svoje znanje i svoja iskustva spojila sam u ovaj 7-dnevni čakra program, u kojem ću vas svakodnevno voditi kroz novu čakru, putujući od korjenske do krunske čakre, a obuhvatiti ćemo i auru. Iskusiti ćete mnogo močnih krija, pranajama, i mantri, te meditacija iz prakse kundalini joge. Ukloniti ćemo energetske blokade, povečati nivo energije, samopouzdanje, snagu i sigurnost.

Blokade u energetskim centrima dovode do osjećaja straha, nesigurnosti, ljutnje, frustracije, bezvoljnosti. Ako je jedna čakra van balansa onda povlači za sobom i sve ostale. Disbalans jedne ili više čakri uzrokuje mentalne, emotivne, fizičke i duhovne smetnje i bolesti. Najčešće su to strahovi, osjećaj nesigurnosti i nemoći, zatvorenost, ljutnja, zamjeranje, stalno nezadovoljstvo.

Ostvariti ćete vezu sa samim sobom, osvijestiti kako kreirati neke stvari, učiti gledanje na život, na svoje emocije. Mnogi ljudi kažu, izbalansirala sam svoje čakre, u redu su. Međutim nisu, svaki dan prolazimo kroz život jako ubrzano i događaju nam se i negativne stavri koje mijenjaju našu energiju, koje u sekundi mogu poremetiti naš balans i ako nemamo dovoljno energije oduprijeti se, javlja se fizička bolest kao pokazatelj da nešto nije u redu. Zato je potrebno stalno raditi na balansu čakri, tijela, na balansu emocija.. pronađi uvijek razlog za smijanje, to je najvažniji lijek, a mi ćemo se ovdje mnogo smijati, radovati životu. Da li smo rođeni sretni ili samo kreiramo svoju sreću?

Doživite više energije, radosti, sreće i mira u vašem životu. Neka vam u tome pomogne močna kundalini joga ovaj tjedan, u prekrasnom ambijentu hotela Korinjak. Raditi ćemo svaki dan prije podne, nakon doručka. Ovom programu mogu prisustvovati svi, bilo da ste početnici ili već imate duhovna i jogijska iskustva. Prijavite se bez razmišljanja.

Tjedni program od 10 – 13 sati sastoji se od:

-uvodno izlaganje

-životni savjeti i svakodnevni zadatci kako biste ostali povezani s pozitivnim atributima svake čakre.

-dnevno setovi joga krija, meditacije i pranajame sa mnom, za svaku čakru posebno.

Dobrobiti:

-veći nivo energije, samopouzdanje, unutarnja snaga

-uravnoteženi živčani sustav,

-zdrave emocije,

-miran i tih um,

-snažna aura za zaštitu

-eliminacija bolesti i tjeskobe u budućnosti,

-mentalni, emocionalni i energetski detox

Prijavite se direktno na hotel za smještaj, a za sva ostala pitanja oko radionice javite se na e-mail:  centar.divine.sound@gmail.com ili na tel 091 9759304

Voditeljica programa:

**DRAGICA KOPJAR/Sarab Varta Kaur, KRI certificirana učiteljica kundalini yoge i meditacije (Kundalini Research Institut USA) s dugogodišnjom praksom, glazbenica na gongu i himalajskim zdjelama, Theta Healing praktičarka, humanitarka-volonterka.

Moje duhovno putovanje započelo je davno, no prije dvanaest godina dobilo je konkretan smjer. Svatko se u životu sigurno suočio s onim trenutkom kada ima 2 velika izbora od kojih jedan nije onaj pravi. Govorimo o izboru rada na sebi i duhovnog rasta ili onog koji vodi u ponor. Ja sam izabrala prvi i onaj pravi izbor. Kako bih se mogla posvetiti sebi i svom duhovnom rastu,  2011.g. raskinula sam dugogodišnji radni odnos i hrabro krenula na put svoje unutarnje transformacije i samospoznaje.

Jogom i školovanjem duhovnosti počela sam se baviti prije dugi niz godina, no otkričem kundalini joge 2010. godine i učiteljice Gurmukh Kaur, potpuno sam se posvetila studiranju i prakticiranju te vrste joge. 

Level 1 internacionalne kundalini škole započela sam 2011.g i završila u Amrit Nam Sarovar u Francuskoj kod Kartha Singha i ostalih učitelja kod kojih neprestano i dalje u školama i seminarima usavršavam svoje znanje. Svi oni redom direktni su učenici Yogi Bhajana.

Ubrzo sam završila i školovanje Level 2 i modul iz Level 3 Internacionalne kundalini škole kod Gurmukh Kaur i Gurushabad Singha u Rishikeshu u Indiji.
Cilj mi je prenjeti to prekrasno znanje, iskustvo i dobrobiti svima koji su spremni primiti i učiti to znanje. Potpuno posvećena dubljem razumijevanju i življenju života, pomažem drugima da pronađu sebe i svoju osobnu unutarnju mudrost, cjelovitost i zdravlje. Organiziram razne joga retrite u Hrvatskoj i izvan nje u kombinaciji s gong meditacijama, bubnjevima, joga nidru, a najveća nagrada i zadovoljstvo mi je vidjeti mir, sreću i transformaciju na licima polaznika.
Uvijek polazim iz vlastitog iskustva kada sam uz pomoć joge i duhovnog znanja uspjela prebroditi najteže trenutke u svom životu, transformirati se i postati druga osoba. Krenuti u novi život ponovno otpočetka i u transformaciji se odmaknuti od materijalnog te se posvetiti drugim životnim vrijednostima nastavljajući i dalje rad na sebi kroz razne duhovne škole, seminare, tečajeve, boravak u Indiji u ashramima.
Kažu da sam učiteljica puna ljubavi, suosjećanja i brige, s nevjerojatnom energijom koju direktno prenosim na učenike i polaznike. Do sada sam organizirala i vodila bezbroj kundalini joga& gong retreata, te mnoge radionice, specijalne i intenziv satove kundalini joge na razne teme, u Hrvatskoj i izvan nje. Vodim redovne satove kundalini joge online utorkom u 19h. Zahvalna sam svim svojim učiteljima do danas kako iz joge tako i onima iz drugih duhovnih škola na njihovim učenjima.

Uporedo uz jogu i glazbu, potpuno sam se posvetila humanitarnom radu i volontiranju u svojoj udruzi Plavi anđeo, koju sam osnovala 2011.g  Web stranica udruge:  www.plavi-andeo.hr 

Od tada djelujem humanitarno i volontiram u Africi, Indiji i Nepalu te osmišljavam i provodim razne projekte udruge u tim zemljama, prikupljanjem donacija i sponzoriranjem siromašne djece bez roditelja. Vođenjem joge i retritova te sviranjem gonga prikupljam donacije za projekte u Africi.

„Inspirirati i motivirati ljude postala je moja namjera i radost. Gdje god da se nalazimo na putu, yoga nam može pomoči da pronađemo tu ravnotežu koju svi tražimo. Ljubav prema drugima, prema jogi, glazbi, humanitarnom radu i pomaganju najpotrebitijima, usrećuje me i čini iz dana u dan još boljom osobom, daje unutarnju ravnotežu i ravnotežu s drugima, ravnotežu primanja i davanja“.

Translate