Joga in umetnost

Joga in umetnost
16.9. – 19.9.2023

Vabljeni na 4 dnevni oddih v srčiko Jadrana na otok Iž, ki je namenjen spoznavanju terapevtskih principov, s katerimi lahko bolje spoznamo in razumemo človeka, same sebe in kako neločljivo se med seboj povezuje naše fizično, eterično ter duševno duhovno telo. Skozi prakse, izkustvene delavnice, pogovore o umetnosti in človeku, samo izražanje skozi prebujanje ustvarjalnosti in meditacijo spoznavamo nove načine ozaveščanja telesa in uma.

Program
* 3x jutranja praksa
* 2x večerna praksa
* 1x meditacija ob sončnem zahodu, hrib Korinjak
* 2x gibalno-dihalna delavnica,
* 2x delavnica o umetnosti,
* prosti čas in doživljanje Dolce far niente, druženje s sprehodi ob morju in bližnjih vaseh, raziskovanje otoka: obisk piramide, Geopunkturnih krogov, spoznavanje Iškega lončarstva…

Gibalno-dihalne prakse so preplet somatike telesa, gibanja po metodi Feldenkrais, joge (hatha, jin), dihalnih vaj pranajame in Butejkove terapije učinkovitega dihanja, vaj meditacije iz Antropozofije, katere smiselno vnesemo v vsak dan, sledimo ritmu dneva in okolju, ki nas obdaja. Posameznik preko danih vsebin v sebi prebuja ustvarjalno energijo, uči se inovativnosti in igrivosti, ki jo prenese v gibanje telesa, da to postaja vse bolj lahkotno, prijetno in učinkovito pri sproščanju napetosti. Vse, kar spoznamo in slišimo lahko takoj vnesemo v svoj vsakdan. Prisotnost podobno mislečih ljudi nas močno podpre, pri čem se še lažje povežemo, odpremo in delimo svoje misli in spoznanja.

Umetnost spoznavamo skozi širši pristop, med drugim tudi prizmo Antropozofije, duhovne znanosti, ki jo je utemeljil Rudolf Steiner. O umetnosti skozi čas in zgodovino se bomo pogovarjali s prijateljem, dolgoletnim galeristom in študentom antropozofske umetnosti, o tem kako umetnost nastane in se je skozi čas spreminjala, kakšen je njen pomen za družbo in kako pozitivno vpliva na človeka, njegovo fizično in psihično zdravje. V roko pa bomo prijeli tudi svinčnik in tako spoznali skrivnosti opazovanja skiciranja.

Namen oddiha je, da si vzamemo čas zase. Pustimo, da nas sonce, morje in pristna narava pozdravijo in energetsko napolnijo. Pridemo po počitek, mir in tišino. Pridemo, da si povrnemo dober občutek v telesu in še več kot to, saj nikoli ne ostane samo pri telesnem. Izkušnja vseh dni se nas dotakne celostno, deluje globoko, osebnostno, čustveno, mentalno in v samo jedro biti.

Doživetje oddiha nam nudi vse, kar potrebujemo, da se spustimo v stanje daljšega mirovanja, kjer biva globlja tišina in kjer poteka celovita obnovitev telesa. Točno to bo tisto, kar bomo iskali vsak trenutek našega druženja.  

na-vdih
praksa
ljudje, to je Respira. 

____________________________________________________

Termin: 4 dni / 3 noči 16.9. – 19.9.2023

Prispevek za izvedbo in organizacijo: 120€ po osebi

Prijave na oddih: leja.lederer@gmail.com

Direktna rezervacija bivanja preko hotela: reception@korinjak.si

Spletna stran z več informacijami: https://www.respira.si/2023/04/13/4-dnevni-oddih-na-otoku-iz-joga-in-umetnost/

Oddih vodiva Leja Katarina Lederer in Denis Hasanagić.

Translate