Otvaranje glasa, pjevanje i glazbena slušaonica

Otvaranje glasa, pjevanje i glazbena slušaonica

Edukacijska, eksperimentalna i umjetnička radionica

 

U  pjevanju smo glazbala i glazba. Nije najbitnije pjevati bez greške nego dati najbolje od sebe što se može. Kroz suradnju zajedništva u stvaranju lijepe cjeline događa se  jedan od najljudskijih užitaka kada više nismo zbroj pojedinačnih dijelova već usavršena ljudskost i prijateljstvo u istoj sreći.

Naša pozitivna emocija kao ljubav, radost, užitak, ulazi u našu krv i pomaže zdravlju. Polje kojim zračimo utječe na našeg bližnjeg. Glazba je toliko plemenita da nas mora uvjeriti u postojanje onog najvišeg, apsolutnog.

Pjevanje pokreće tijelo: abdominalno disanje, fonacija, rezonancija. Otvara peti energetski centar svijesti koji čini  lakše izražavanje i pozornije slušanje drugog. Djeluje blagotvono na krvožilni sustav, pluća, sinuse, štitnjaču i unosi više kisika u tijelo. Pjevanje liječi naše srce.

Svaki čovjek nosi božansku iskru i to je plamen srca. To je vječni život,neuništiv. Životni smisao je omogućiti kroz naša djela, naš rad i sav naš bitak poput svjetla da prosijava kroz nas.

Radionica daje pokret, uzbuđenje od glazbe i govora, žudnju za duhom, emocijom i prijateljstvom!

Aktivnosti: abdominalno disanje, vokalne vježbe, improvizacija plesa i razgibavanje, gregorijanski koral, kanon, pop glazba 80 desetih, predavanja o glazbi i medicini , priče iz života skladatelja. Meditacija na zvuk, glas ,Bachovu , Mozartovu glazbu te upoznavanje raznih glazbenih stilova.

Cilj: samorazvoj, duhovnost, učenje, zdravlje.

 

O voditelju:

Gordana Šolajić, prof. diplomirala je glazbenu kulturu na Muzičkoj akademiji u Zagreb . Usavršavala se u solo pjevanju i zborskom dirigiranjuj. Završila je glazbenu terapiju u klasi primarijusa Breintenfelda te od tada drži radionice i predavanja na temu glazba i mozak. Radi kao nastavnik ritmike i glazbe u umjetničkoj školi u Zagrebu.  U  Udruzi PINK drži glazbenu terapiju. Održava radionice skupnog pjevanja i glazbene umjetnosti u Zagrebu.

Cijena : 100 eu

Trajanje : 10 do 12

Translate