radionica dharma korinjak 2022

radionica dharma korinjak 2022

Živiš li svoju životnu svrhu?

Živiš li svoju dharmu?

Američki filmovi i karizmatični motivacijski govornici uvjeravaju nas da možemo biti što god poželimo, samo moramo biti jako uporni i nikada ne smijemo odustati. Ipak, ako ne ranije, onda s prvim znacima starenja počinjemo biti svjesni da ne možemo, niti trebamo biti netko drugi već ono što jesmo u svom punom potencijalu. I tu počinje problem. Tko smo mi zapravo i koja je naša životna svrha?

Svatko od nas rađa se s unikatnim setom osobina, talenata, sklonosti i težnji potrebnih kako bismo ostvarili svoju životnu svrhu. Najbolji pokazatelj da živimo svoju svrhu je osjećaj zadovoljstva i dubokog uvjerenja da, bez obzira što drugi misle, mi znamo da smo na pravom mjestu u pravo vrijeme i da doprinosimo cilju većem od nas samih.

Drevna istočnjačka filozofija govori da postoji pet tipova osobnosti i svaki od njih ostvaruje svrhu na specifičan način. Poznavanje svog tipa osobnosti pomaže nam razumjeti s kojim talentima raspolažemo i s kojim nedostatcima moramo naučiti upravljati kako bi mogli ostvariti svoj puni potencijal. Ti tipovi nisu nasljedni, nisu hijerarhijski i ne mijenjaju se tijekom života.

Prvi korak prema smislom ispunjenim životom je upoznati svoj tip osobnosti. Drugi korak je naučiti reći “ne” svemu onome što nije u skladu s našom pravom prirodom. Treći korak je okružiti se ljudima i zaokupiti se aktivnostima koje podržavaju našu životnu energiju kako bismo mogli podariti svijetu svoj unikatan dar. Osjećaj smisla i zadovoljstva donosi samo život u skladu sa svojom svrhom.

Što ćete naučiti na radionici?

–             Svoj dharmički tip osobnosti
–             Naučiti prepoznati dharmički tip osobnosti drugih (partnera, djece, zaposlenika)
–             Što podržava, a što narušava ostvarenje svrhe
–             Uskladiti svoj posao s dharmom
–             Odabrati ljude koji podržavaju njihov rast i razvoj
–             Pronaći alternativna rješenja (kada ne mogu mijenjati posao, zaposlenike, partnere)

Je li ovo radionica za Vas?

Radionica je namijenjena svima koji se pitaju jesu li odabrali pravu karijeru, jesu li se okružili ljudima koji podržavaju njihov rast i razvoj i koja su alternativna rješenja ukoliko nemaju mogućnost mijenjati “velike” stvari u životu. Drevna znanja vedske filozofije objašnjena su kroz prizmu suvremene psihologije i lako primjenjiva u svakodnevnom životu.

O predavačici
Ivana Conjar je poslovni psiholog i komunikolog s dugogodišnjim iskustvom u vođenju diplomskog MBA studija (Master of Business Administration) i edukacijskih programa za lidere organizacija. Kroz svoj rad s uspješnim poslovnim ljudima kao i kroz svoj znanstveno istraživački rad shvatila je da ne postoji moć snažnija od osjećaja svrhe.

Kroz svoju konzultantsku praksu podrška je pojedincima i organizacijama u osvještavanju da se “rad na sebi” ne događa samo na retreatu, joga dvorani i na Himalaji, nego upravo tamo gdje provodimo najviše vremena – na poslu. Stoga vrijedi pronaći posao na kojeg želimo dovesti cijelog sebe.

Translate