TRE - inovativne metode za otpuštanje Stresa, Napetosti i Traume

 

Udruga O Tempora organizira niz trosatnih radionica iz TRE -inovativne metode za  otpuštanje Stresa, Napetosti i Traume) od 03.09 –do 10.09.2022. na otoku Ižu – Veli Iž, Hotel Korinjak.

 

Stres je teško izbjeći – psiholozi i psihoterapeuti govore o kolektivnom stresu kojem smo danas svi izloženi (rat, pandemija, potres)

 

TRE je učinkovita metoda samopomoći koja se sastoji od vježbi koje aktiviraju urođeni neurološki mehanizam nevoljnog vibriranja ili drhtanja tijela. Ovi su tremori dio čovjekovog urođenog, refleksnog mehanizma za oporavak od traumatičnih i stresnih situacija.

Tijekom radionica naučit ćete kako funkcionira mehanizam stresa, napetosti i traume, i kako možete otkloniti po zdravlje štetne i po život opasne posljedice istih.

 

    TRE® je tjelesna metoda otpuštanja kroničnih mišičnih napetosti koji se stvaraju u stresnom stanju; neurobiološki sustav reagira na stres napetošću mišićnog sustava.Ukoliko se nastala napetost ne otpusti, ona postaje kronična i remeti ravnotežu cijelokupnog organizma.                   

   Posljedice su kronične tegobe kao i bolesti koje mogu ugroziti naše živote; moždani i srčani udar kao najopasniji.

 

Ono što razlikuje TRE® od većine ostalih tehnika koje nastoje reducirati stres je to da polazimo upravo od samog tijela.

 

Ne ulazimo u mentalni sadržaj stresa ili traume kao što čini većina drugih tehnika; psihoterapija, psihološka savjetovanja, ili tehnike vježbanja i osvještavanja pozornosti kao što su mindfulness, meditacija, joga. 

 

Također ne govorimo tijelu što treba činiti, kao što to radimo kod tjelesnih aktivnosti u sportu ili kod tehnika disanja.

 

Kod TRE-a mijenjamo matricu utjecaja na tijelo izvana; umjesto toga puštamo naše tijelo da radi ono što ono smatra da mu je potrebno kako bi aktiviralo urođene mehanizme samopomoći.

 

TRE se bazira se na najsuvremenijim neurološkim spoznajama, a jednom naučena tehnika je samostalno primjenjiva i može postati osobni alat samoregulacije tijela i njegovog jačanja otpornosti na stres. 

 

Uz otpuštanje stresa i napetosti, TRE pomaže i kod:

 

1)   bolova u leđima, vratu, ramenima i čitavom tijelu

2)   kod smanjene pokretljivosti zglobova

3)   kod problema sa spavanjem

4)   znatno ublažuje tjeskobu i anksioznost

5)   blagotvorno djeluje kod kroničnih tegoba

6)   djelotvorno smanjuje simptome PTSP-a, itd.

 

 Saznajte više o TRE-u na www.otempora.hr i na nekim od predloženih linkova:

 

 1)  https://www.youtube.com/watch?v=HeIERlUb6K4&feature=youtu.be

 2)   https://livingubuntu.wordpress.com/2011/03/27/

 3)   https://www.youtube.com/watch?v=FzhyTZ1HODc&feature=youtu.be

 

 

Radionice će se održavati u Hotelu Korinjak na otoku Ižu:  23284, Veli Iž.

Više o mjestu i Hotelu na: http://korinjak.com/ a o nama na: https://www.otempora.hr

 

Po završetku radionica sudionici će dobiti potvrdnice (cerficate of attendance).

U hotelu mjesta ima, ali rezervirajte smještaj barem 15 dana unaprijed!

Za sudjelovanje na radionicama trebat će vam prostirka – sjetite se ponijeti je!

 

Voditelj radionica:

 

 Radionice će voditi Vesna Krauth, prof. filozofije i psihologije, certificirani TRE provider i predsjednica Udrugu O Tempora. 

Translate